Kendilerini aştılar! 4 kanaldan aynı anda yalan servisi

Hükümetin pek çok kez açıklamasına rağmen muhalefetin ve muhalif medyanın ‘128 milyar nerede’ yalanını servis etmesi bugün yeni bir boyuta taşındı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2021 00:14 GÜNCELLEME 16.04.2021 10:08 MEDYA
Kendilerini aştılar! 4 kanaldan aynı anda yalan servisi
Kendilerini aştılar! 4 kanaldan aynı anda yalan servisi

Muhalefetin son zamanlarda karalama kampanyasına dönüştürdüğü 128 milyar nerede söyleminde kendini bağımsız, karşısındakini ise havuz medyası olarak yaftalayan muhalif medya, bu süreçte kirli bir algı aracı olmaktan öte gidemiyor.

Pandemi sürecinde yaşanan küresel krizde gelişmiş ülkeler dahi toplumsal ve ekonomik düzeni sağlamakta zorlanmaktayken, Türkiye’nin elindeki döviz rezervlerini bu zorlu süreçte vatandaşı için devreye soktuğu gerçeği muhalefetin ve muhalif medyanın yeni algı malzemesi oldu.

KAMUOYUNU ZEHİRLEME YARIŞI

Sanki mahşerin dört atlısı gibi HaberTürk, TELE 1, Halk TV ve KRT TV kaos hevesiyle bilerek yalanlarla kamuoyunu zehirleme yarışına giriştiler.

AYNI ANDA 4 KANALDAN YALAN SERVİSİ

HaberTürk’te ‘Nedir Ne değildir’, TELE1’de ‘Türkiye’nin Gündemi’, Halk TV’de ‘Açıkça’ ve KRT TV’de ‘Söz Meclisi’ programı aynı saatte ve benzer KJ’lerle yalanı servis etmesi yapılan algı operasyonunun geldiği yeri göstermesi açısından önemli.

ÇÖZÜM İMF OLMAYINCA 128 MİLYAR YALANINA SARILDILAR

Türkiye’nin kendi kaynaklarıyla çözüm arayışında ortaya çıkan ‘128 milyar’ kavramı, her sıkıntıda hükümete IMF’nin kapısını çalma teklifiyle gelen muhalefet ve muhalif medya için cezalandırma aracı muamelesi görmesi de dikkat çekici.

SİSTEMATİK SALDIRILAR

İMF’siz ekonomide çarkların dönmesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Erdoğan’ı devirmek için muhalefeti daha çok desteklemek gerektiğini ifade etmesi ve en son ABD raporuyla ortaya çıkan ABD’den gelen paralarla beslenen ülkemizdeki bazı medya kuruluşlarının varlığının ortaya çıkması, yaşanan olayları değerlendirirken dikkate almadan geçilmeyecek gerçekler.

CANİKLİ : 128 MİLYAR DOLAR BURADA SİZİN AKLINIZ NEREDE?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "128 milyar doların 36 milyar doları ile altın ithal edilmiştir ve bu altınlar cumhuriyet altını, bilezik ve benzeri yatırım aracı olarak Türk halkının evindedir" diyen Canikli, "75 milyar doları Türkiye'deki bankalarda gerçek ve tüzel kişilerin hesaplarında durmaktadır. Özel sektör 43 milyar dolarlık yurtdışına olan döviz borcunu ödemiş. Yabancı portföy yatırımcı 12 milyar dolar satın alarak yurtdışına çıkarmıştır. Tekrar hatırlatalım Merkez Bankası doğrudan ve dolaylı tüm döviz satışlarını piyasa fiyatından gerçekleştirmiştir. Ucuza dolar satıldı iddiası kocaman bir yalandır. Döviz satışında hiç kimseye farklılık ve ayrıcalık yapılmamıştır. Piyasanın işleyişi itibari ile böyle bir durumun olması da zaten mümkün değildir" ifadelerini kullandı. 

"128 MİLYAR NEREDE?"NİN CEVABI

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

Aslında muhalefet de durumu çok iyi biliyor ama göz göre göre bilerek yalan konuşmayı tercih ediyor. Merkez Bankası’nın varlıkları ile pandemi döneminde yaşanan küresel kriz ve kur ataklarına karşı alınan tedbirlerde elimizdeki döviz devreye sokulmuş, küresel krizin etkileri en az düzeye indirgenmiştir. Piyasaya sürülen döviz, TL ve altın gibi karşılığı olan materyallere dönüşmüştür. Muhalefet, Merkez Bankası’nın varlıklarına ve ekonomik verilere baktığında bunu zaten görüyor lakin yalan ve algı siyaseti ile siyasi sonuçlar devşirmeye çalışıyor.

Emin Akbaşoğlu'ndan “128 milyar dolar” tepkisi!

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • ASAF 3 yıl önce Şikayet Et
    Habertürk'ü her türlü kınıyorum.
    Cevapla
  • REŞAT SEV 3 yıl önce Şikayet Et
    çok bilmişler grubu dönüp kendilerine bir baksınlar ki mütala yapsınlar gerçektende çok dürüst ve objektifmiyiz diye .
    Cevapla
  • aklı-selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar molar yok. dağılın.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir zaman milli değil bu kanallar milli de olmaya hiç niyetleri yok. Gözlerinin yaşına bakmayacaksın bu kanalların lisanslarını iptal edeceksin...
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    haklılar ama nerede para? açıklayın vurun yüzlerine
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ali kardeşim lafla değil, kayıtla açıklar devlet dediğin. Esnaf gibi, bana güvenebilirsin, sorun yok demekle olmuyor.
    Cevapla
  • ASAF 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen komşunun arabası çizmişsin, komşu haklı çizmediysen ispatla.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç defa açıklasınlar. Sanki böyle bir olay varmış gibi gösteriyorsun. Sayın Canikli, Akbaşoğlu ve diğerleri kaç defa açıkladılar. Anlamıyorsanız daha ne yapsınlar. Yalanların sonu gelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR