Ahmet Yesevi aşığı Dr. Fatma Sönmez'e Kırıkkale'de büyük ödül

Dr. Fatma Sönmez, Medya Basın Birliği tarafından ilk kez düzenlenen “Kırıkkale'ye değer katanlar Ödül Töreni’nde “Kırıkkale’nin Türkiye ve dünyaya açılan marka ismi” ünvanıyla “yılın en başarılı ülkeler arası gönül elçisi” ödülünü aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2021 22:00 GÜNCELLEME 20.09.2021 00:34 MEDYA
Ahmet Yesevi aşığı Dr. Fatma Sönmez'e Kırıkkale'de büyük ödül
Ahmet Yesevi aşığı Dr. Fatma Sönmez'e Kırıkkale'de büyük ödül

Çalışmalarıyla 27 yıldır uluslararası projelere imza atan Yahşihan ilçe sağlık müdürü aynı zamanda Ahmetyesevi yolu araştırmacısı ,Türkistan Fahri Vatandaşı, yerli düşünce dergisi yazarı Dr. Fatma Sönmez, Medya basın birliği tarafından ilk kez düzenlenen “Kırıkkale'ye değer katanlar Ödül Töreni’nde “Kırıkkale’nin Türkiye ve dünyaya açılan marka ismi” ünvanıyla “yılın en başarılı ülkeler arası gönül elçisi” ödülüne layık görüldü.

Basın-yayın ,siyaset ,STK dünyasının başarılı isimlerinin yer aldığı ödül töreninde İki hanımdan biri olarak yer alan doktor Fatma Sönmez ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada : "Kırıkkale benim ilk görev  yerim, Burada doğmadım ama 21 yıllık meslek hayatımın tamamında çok çeşitli görevlerle her gün daha çok nasıl hizmet edebilirim şiarıyla bir Kırıkkaleli misali bu şehre hizmet verdim. Hizmet verdiğim, yaşadığım şehri, Kırıkkale'yi seviyorum. Burada akraba ötesi dostluklarım, gönül bağlarım var. Bence bir memlekette doğmakla değil, oraya en iyi hizmeti vermekle o şehrin hemşehrisi olunur.
Atalarımdan aldığım terbiye ile Halka hizmeti Hakka hizmet bildim bileceğim. Bana bu güzel ödülü layık gören herkese , başta Medya Basın Birliği Başkanı Sayın İbrahim Yaman’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi. 

"Ödülümü bugüne kadar her daim beni destekleyen Anne- Babama, Ata yurdum bildiğim ve 27 yıldır bir fil çalışmalarında bulunarak bağımsızlık sürecine yaşayarak şahitlik ettiğim Ata yurdum Kazakistan’ın 30. yılına, Kurucu Cumhurbaşkanımız Atam, elbaşımız Sn Nursultan Nazarbayev’e ve Vatandaşı olduğum Yesevî’ Atamın şehri Türkistana ithaf ediyorum." diyen Dr. Fatma Sönmez sözlerini şöyle noktaladı "Turan Eller Varolsun. Ömrüm var oldukça; Ata yurdum Kazakistan’ın Yesevi Atamın kutlu yolu ile dış dünyaya açılan Gönül köprülerinden biri olmakta daim etsin Rabbim. Yaşın kutlu olsun, Türk dünyasının parlayan yıldızı ata yurdum Kazakistanım...
yada armağan ediyorum"

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR