Neşet Ertaş özel konserle TRT 2’de anılacak

“TRT 2 Ustaları Yad Ediyor” konserlerinin ikincisinde, abdallık geleneğinin büyük ismi Neşet Ertaş vefatının 9’uncu yıl dönümünde özel bir konserle anılacak. 25 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2021 14:59 GÜNCELLEME 23.09.2021 14:59 MEDYA
Neşet Ertaş özel konserle TRT 2’de anılacak
Neşet Ertaş özel konserle TRT 2’de anılacak

TRT 2 tarafından düzenlenen ülkemizin kültürüne katkıda bulunmuş ustaların yad edildiği konserler serisinin ikincisinde, Anadolu’da abdallık geleneğinin önemli temsilcisi halk ozanımız Neşet Ertaş özel bir konserle anılacak.

RTÜK, Türkçe ödülleri verecekRTÜK, Türkçe ödülleri verecek

Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş, Çekiç Ali ve Hacı Taşan gibi büyük sanatçılarıyla meşhur olan ve abdal müziği ile alınan Kırşehir’de düzenlenecek gecede, İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği sanatçısı Zafer Gündoğdu şef olarak görev alacak.

'Osmanlı'nın Amerikası' belgeseline ABD'de Emine Erdoğan'lı tanıtım"Osmanlı'nın Amerikası" belgeseline ABD'de Emine Erdoğan'lı tanıtım

Nilgün Kızılcı, Gülşen Kutlu ve Ümit Tokcan’ın solist olarak katılacağı konserde; Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu, Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu ve Türk Halk Müziği Korosu’nun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ses ve saz sanatçıları ile TRT Radyoları ses ve saz sanatçıları yer alacak. “Neşet Ertaş Anma Konseri”nin sunuculuğunu ise Erkan Tarhan üstlenecek.

Dünya Değiştikçe programı her Cumartesi 22.00’de Ülke TV'deDünya Değiştikçe programı her Cumartesi 22.00’de Ülke TV'de

Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde 25 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak “Neşet Ertaş Anma Konseri”, TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak.

YORUMLAR 1
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun büyük usta , ne demiş, rızasız bahçanın gülü derilmez.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR