Bursa'nın Longoz ormanlarında keyifli bir gezi

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta Bursa’nın eşsiz güzelliklere sahip olan ilçesi Karacabey’de.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2021 15:23 GÜNCELLEME 21.10.2021 15:23 MEDYA
Bursa'nın Longoz ormanlarında keyifli bir gezi
Bursa'nın Longoz ormanlarında keyifli bir gezi

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibin bu hafta tarımıyla, hayvancılığıyla Marmara bölgesinin üretim bölgelerinden Bursa Karacabey’den renkli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Gündüz Gece ekibi Karacabey’de ilk olarak Karacabey longozuna gitti. Binlerce çeşit bitki florası ve kuş türüyle Türkiye’nin önemli ormanlarından biri olan bölgeyi gezen Kürşat, muhteşem manzaranın keyfini çıkardı. Kürşat daha sonra kadınların üretim yaptığı bir işletmeye gitti. Bursa’nın yöresel lezzetlerini hazırlayan kadınlara yardım eden Kürşat, keyifli bir sohbete imza attı. 

Gündüz Gece ekibinin son durağı Karacabey’in devasa tarlaları oldu. Kürşat, Türkiye’de buğday üretiminin önemli bir bölümünü üstlenen Karacabey’de çiftçilerle konuşan Kürşat, hasat zamanı kullanılan devasa traktörü görünce büyük bir şok yaşadı. 

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de… 

Program Adı: GÜNDÜZ GECE
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2021, Cumartesi
Yayın Saati: 11:30 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR