Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden TRT’ye İki Ödül

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen “Sedat Simavi Ödülleri”nin kazananları açıklandı. TRT, “45. Sedat Simavi Ödülleri”nde “Televizyon” ve “Radyo” kategorilerinde iki ayrı ödüle layık görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 10:49 GÜNCELLEME 02.12.2021 10:49 MEDYA
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden TRT’ye İki Ödül
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden TRT’ye İki Ödül

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Sedat Simavi Ödülleri'nin kazananları belli oldu. TRT televizyon ve radyo kategorilerinde 2 ödül aldı.

Genç Yıllar: 60’lar’a “Radyo” ödülü

TRT İstanbul Radyosu prodüktörlerinden Gülay Oktar, Nisan ve Eylül 2021 tarihleri arasında salı akşamları 21.07’de TRT Radyo 1’de yayınlanan “Genç Yıllar: 60’lar” adlı programla “Radyo” dalında ödüle layık görüldü. 60’lı yıllarda dünyada ve Türkiye’deki, siyasi, sosyal, kültürel olayları dönemin sesleri, müzikleri ile kronolojik olarak ele alan program, o yılları yaşamış dinleyiciler için bir almanak, genç kuşaklar için ise yakın tarihe uzanan bir köprü niteliği taşıyor.

Çepni Türkmenlerinin hikayesine övgü ödülü

Seçici Kurul ayrıca yönetmen Gülşan Saru’yu, TRT Belgesel’de yayınlanan “İkrar” adlı belgeselle  “Televizyon” kategorisinde “Belgesel Övgü” ödülüne layık görüldü. Anadolu’nun zengin insan kültürünü kaybolmadan kayıt altına almak, yeni nesillere aktarmak ve insanları bu kültür zenginliğiyle buluşturmayı amaçlayan “İkrar” belgeseli, Karadeniz’de yaşayan Çepni Türkmenlerinin gelenek, görenek ve inanç ritüellerini anlatıyor. Orta Asya’dan Anadolu’ya taşınan Ata kültürünü koruyan ve günümüze taşıyan Çepni Türkmenleri’ni ele alan yapım dört bölümden oluşuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR