Cumhuriyet Gazetesi TÜGVA'yı hedef alan manşetiyle ilgili tekzip metni yayınladı

Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) hakkında yaptığı haber nedeniyle tekzip metni yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2022 20:00 GÜNCELLEME 09.01.2022 20:02 MEDYA
Cumhuriyet Gazetesi TÜGVA'yı hedef alan manşetiyle ilgili tekzip metni yayınladı
Cumhuriyet Gazetesi TÜGVA'yı hedef alan manşetiyle ilgili tekzip metni yayınladı

Algı operasyonları yapmaya çalışan Cumhuriyet Gazetesi'nin bir haberi daha elinde patladı.



Gazete, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) hakkında yaptığı haber nedeniyle tekzip metni yayınladı. Cumhuriyet Gazetesi’nin manşet haberinde "Cevap ve Düzeltme metnidir" başlıklı ifadelere yer verildi.

İŞTE YAYINLANAN TEKZİP METNİ

Cumhuriyet Gazetesi'nin 23.10.2021 tarihli 35077 sayılı yayımında "Ensar, Türgev, Tügva Paralel Terör Örgütü Gibi" manşeti atılmış ve haberin devamında "Devleti Sömürüyorlar", "Sonunuz Böyle Olacak" alt başlıkları kullanılarak dönemin Bitlis Vali Yardımcısı Sn. Salih Altun'un Türkiye Gençlik Vakfı hakkında bir takım demeçler verdiği iddiası ile müvekkil hakkında gerçeğe aykırı ve kişilik haklarına saldırı mahiyetinde beyanlarda bulunulmuştur. Haber içeriğinde Bitlis Vali Yardımcısı Sn. Salih Altun tarafından söylendiği iddia edilen ve Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan tüm ifadeler bizzat Sn. Salih Altun tarafından yalanlanmıştır. Sn. Salih Altun tarafından resmi twitter hesabından yapılan açıklamada "2014, 2015, 2016 yıllarında Bitlis Vali Yardımcılığı görevini ifa ettiğini ve görevde bulunduğu süre boyunca devletimize ihanet eden FETÖ ve PKK başta olmak üzere tüm şer odakları ile mücadele ettiğini, bu süre zarfında birçok kripto unsurun husumeti ile karşılaştığını, işbu husumetten kaynaklı olarak bazı haber sitelerinde talihsiz ve kasıtlı bir biçimde TÜGVA ile zorlama bağlantılarla ilişkilendirmeye çalışılarak habermiş gibi servis edilmeye çalışıldığını, TÜGVA, TÜRGEV, ENSAR VAKFI ve İLİM YAYMA CEMİYETİ gibi vakıf ve Sosyal Toplum Kuruluşlarının kamu yararına çalışan ve ülkemiz için faydalı nesiller yetiştirme gayreti olan kurumlar olduğunu ve böylesine güzide vakıf ve STK'lar hakkında paralel yapı ve terör örgütü gibi mesnetsiz nitelendirmeler yapılması ile konuya isminin alet edilmeye çalışılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu" ifade etmiştir.


 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüz arsızlar cumhuriyeti!!!
    Cevapla
  • vatands 2 yıl önce Şikayet Et
    bence sadece bu konuda doğru söylemiş.eskinin sofileri artık bu yapılar sayesinde audı,bmv,mersedesten aşağıya binmiyorlar.
    Cevapla
  • lazrail... 2 yıl önce Şikayet Et
    kudurun...
    Cevapla
  • şems 2 yıl önce Şikayet Et
    Paçavra...
    Cevapla
  • dattiri tittiri 2 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet ABD mandacılığını savunan işbirlikçi bir yapıdır. cumhuriyet Türk tarihi değerleri örf ve adetlerini hazmedemeyen ve durmadan hakaretler yayınlayan bir yapı. analyın işte. PKK terör örgütüne terörist idyemyen bir gazete. fetö alçakalrını savunan bir gazete. anlayın işte. hain gazete. tekzip yayınlasa ne yzar yanyınlamasa ne yazar. hain liği ortadayken.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR