Hafızlık eğitim projesi Alman Deutsche Welle'i rahatsız etti

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hafızlık eğitimi projesi Alman Deutsche Welle sitesinde Türkiye için bir tehdit olarak servis edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2022 10:32 GÜNCELLEME 16.02.2022 10:37 MEDYA
Hafızlık eğitim projesi Alman Deutsche Welle'i rahatsız etti
Hafızlık eğitim projesi Alman Deutsche Welle'i rahatsız etti

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) arasında “Bir Hafız Yetiştiriyorum Projesi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilere proje kapsamında kişisel ve mesleki gelişim dersleri verilmesi ve üniversite sınavında akademik başarı gösteren hafızlara maddi destek sağlanması planlanıyor.

Deutsche Welle skandalı! Sedef Kabaş'ı tutuklayan hakimi hedef gösterdiDeutsche Welle skandalı! Sedef Kabaş'ı tutuklayan hakimi hedef gösterdi

Skandal haber: Alman Deutsche Welle, Çerkesler üzerinden Türkiye'yi hedef aldıSkandal haber: Alman Deutsche Welle, Çerkesler üzerinden Türkiye'yi hedef aldı

“Bir Hafız Yetiştiriyorum Projesi İş Birliği Protokolü”

“SİZİN EN HAYIRLINIZ KUR’AN’I ÖĞRENEN VE ÖĞRETENDİR”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş imzalanan protokolle ilgili “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” buyuran Peygamber Efendimizin (ﷺ) bu müjdesine nail olmak için gerçekten önemli bir proje. Bir hafızımızın hafızlığını desteklemek, en hayırlı insanlardan olma noktasında önemli bir adım atmaktır.” diye konuşmuştu.

Deutsche Welle ve BBC'den provokasyon! Kanal İstanbul'u hazmedemediler! Deutsche Welle ve BBC'den provokasyon! Kanal İstanbul'u hazmedemediler!

DW Türkçe'nin çarpıtma haberi havada kaldı!DW Türkçe'nin çarpıtma haberi havada kaldı!

Alman basınından Taksim Cami'nin açılış gününde provokatif haberAlman basınından Taksim Cami'nin açılış gününde provokatif haber

ALMAN DEUTSCHE WELLE PROJEYİ TÜRKİYE'YE TEHDİT OLARAK GÖSTERDİ

Türkiye hakkında sayısız çarpıtma ve yalan haberlerle algı operasyonları yapan Alman Deutsche Welle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hafızlık eğitimi projesi hakkında da aynı dili kullandı.

İstanbul Eğitim-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Yurttaş Yıldırım'ın sözlerine yer verilen haberde "Vakıflarla Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokoller mahkeme kararıyla bir bir iptal edilirken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı proje üzerinden bu vakıfların tekrar okullara sokulması tabiri caizse Diyanet kullanılarak arka kapıdan sokulması da eğitimdeki dinselleşmenin, eğitimin eğitim bileşenleri dışında herkese açık hale gelmesinin bir sonucudur diye düşünüyorum." ifadeleri yer aldı.

DİYANET'TEN DW'YE ANLAMLI CEVAP: ELHAMDÜLİLLAH

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Deutsche Welle'e anlamlı bir cevap geldi. DW'nin paylaşımının alıntılandığı twitte "Başkanlığımızın Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı  (MÜSDAV) ile yaptığımız protokol bereketli sonuçlar doğuruyor. Elhamdülillah." ifadeleri kullanıldı.

"BİR HAFIZ YETİŞTİRİYORUM" PROJESİ'NE BAĞIŞ

Proje kapsamında hafızların eğitimine katkı sağlamak isteyen vatandaşlar https://hafiz.musdav.org.tr sitesi üzerinden bağış yapabiliyor. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 145 TÜMÜ
  • Mümkün 2 yıl önce Şikayet Et
    LGBT örgütlerinin elamanı olmuyor çocuklar tek dertleri bu
    Cevapla
  • Filazof 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şeyi papaz okulları içinde diyin dinsiz soytarılar hadsizler sizin kukla zihniyetinizde burada muhalefet olarak iş görüyor zaten
    Cevapla
  • Aydemir. 2 yıl önce Şikayet Et
    Papazlar gökten zembillemi indi hiristiyanlarinda papaz egitimi verwen okullari var.
    Cevapla
  • hamza han 2 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah çok şükür
    Cevapla
  • Kayseri 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlerden razı olsun kardeşlerim rabbim sayınızı artırsın inşallah
    Cevapla
  • Necati Kayaoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR