Tarsus’ta Mamut Fosili

Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta Mersin’in tarihi ilçesi Tarsus’tan evlere konuk olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2022 16:54 GÜNCELLEME 25.03.2022 16:54 MEDYA
Tarsus’ta Mamut Fosili
Tarsus’ta Mamut Fosili

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta binlerce yıldır varlığını koruyan, ismi değişmeden bugüne kadar gelen dünyanın en eski bölgelerinden Tarsus’u gezecek. Gündüz Gece ekibi Tarsus’ta ilk olarak geçmişte Beyaz Çarşı olarak da bilinen Kırkkaşık Bedesteni’ne gitti. Burada Tarsus’un meşhur içeceği kaynarın tadına bakan Kürşat, bedesten esnafıyla Tarsus’ta yaşama dair hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Tarsus kebapçısı oldu. Tarsus kebabını diğerlerinde ayıran özellikleri öğrenen Kürşat, kebabın tadına izleyicileri için baktı.

Gündüz Gece ekibinin son durağı Ramazanoğullarından Piri Paşa’nın kardeşi Kubat Paşa tarafından 1553 tarihinde medrese olarak inşa edilmiş olan Kubat Paşa Medresesi oldu. Müze olarak kullanılan medresenin tarihini bölge rehberinden dinleyen Kürşat, mamut fosiliyle karşılaşınca şaşkınlığını gizleyemedi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE
Yayın Tarihi         : 26 Mart 2022, Cumartesi
Yayın Saati          : 11:30

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR