Medya Platformu ve MİSMED'den Haber7 ve Ülke TV'ye ödül

Medya Platformu ve MİSMED tarafından Sosyal Medya Ödülleri ve Medya Platformu Büyük Sosyal Medya Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da katıldı. Haber7 En İyi Haber Sitesi Ödülü'ne layık görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2022 13:21 GÜNCELLEME 23.05.2022 14:50 MEDYA
Medya Platformu ve MİSMED'den Haber7 ve Ülke TV'ye ödül
Medya Platformu ve MİSMED'den Haber7 ve Ülke TV'ye ödül

Medya Platformu ve MİSMED tarafından düzenlenen Sosyal Medya Ödülleri ve Medya Platformu Büyük Sosyal Medya Çalıştayı 21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde Nevşehir Kapadokya Crowne Plaza Otel de gerçekleştirildi.

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Medya Platformu ve MİSMED Sosyal Medya derneğinin geleneksel hale getirdiği Sosyal Medya Ödülleri etkinliği bu yıl Hacı Bektaş Veli adına düzenlendi. 

Medya Platformu ve MİSMED bünyesinde gerçekleştirilen programa sosyal medya ahlakına dikkat eden, siber zorbalıkla mücadele eden ve sosyal medyayı ahlakına uygun kullanan değerli katılımcılarla ödüllerini buluşturdu.

İki gün süren "Dijital Çağda Aile ve Gençlik" konulu çalıştay programı ise sosyal medya ve gidişatına yönelik önemli katkılar sağladı.

Çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar,  MİSMED Sosyal Medya Derneği Başkanı Ferdi Dinç, MİSMED Dernek kurucu başknalarından Osman Çakır, DERSİAD Başkanı Mustafa Çınar, Eğitimci, Yazar, Mv. Danışmanı Metin Sakınç ve çok sayıda STK temsilcileri, öğrenci ve davetli katıldılar. Sosyal Medya Çalıştayı ve Sosyal medya ödüllerine ayrıca çok sayıda Profesör akademisyenler ve medya ve basının güçlü isimleri ile birçok fenomen katıldı. Hacı Bektaş Veli 4.Sosyal Medya Ödülleri Nevşehir'de sahiplerini buldu.

"MİSMED'İ TEBRİK EDİYORUM"

Çalıştayda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, şunları söyledi: 

"Hem aile hem gençlik bir toplumun hem bugününü hem yarınını ilgilendiren iki ana grup, iki ana konu. O yüzden böyle bir başlıkla toplantı gerçekleştirilmesi önemli. Ben bu toplantıyı tertip eden MİSMED Sosyal Medya Derneği'ni tebrik ediyorum. 

Sosyal medya hep gündemimizde olan bir konu. Doğru kullanılması hepimizi yakından ilgilendiriyor. Bazen hepimizi çok müspet şekilde etkilediği gibi, bağımsızlık gibi sorunlara yol açabilecek bir konudan bahsediyoruz aynı zamanda. Aile ve sosyal medyanın enine boyuna irdelenmesi bizim için ayrı bir ehemmiyet arz ediyor. 

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, çalıştaya katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na bir plaket takdim etti.

Gençlik, ülke ve millet olarak hep umudumuz olan medeniyetimizin taşıyıcısı bir kitleyi ifade ediyor. O yüzden gençlerimizi, ailelerimizi yarınlara hazırlama hem pek çok tehdide maruz olan bu iki kitleyi doğruya, güzele yönlendirme hepimiz için bir sorumluluk.

Gençlik haftasındayız. Pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Biliyoruz ki gençlerimiz yetenekleri ve dünyaya bakışlarıyla herkese örnek olacak."

"BİLGİ YIĞINI İÇİNDE HAKİKATE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ise, medyanın içinde bulunduğu durumla ilgili sunum gerçekleştirdi. Habercilerin bilgi yığını içinde hakikate ulaşmaya çalıştığını kaydeden Ateşli, şunları söyledi: 

"Bilgiye ulaşma sıkıntımız yok. Doğru bilgiyi ayıklayabilme problemimiz var. Hakikat mücadelesi veriyoruz. Doğru bilgiye, doğru kaynaklardan beslenerek ulaşabilirsiniz. Başkasının size dayattığı kaynaklar yerine, kendi kaynağınızı kendiniz seçmelisiniz."

Sosyal medyadaki tehlike ve riskleri küçümsememek gerektiğini vurgulayan Ateşli, "Uyanık olmalı, uyuyanları uyandırmalıyız" dedi. Medyanın 20 yıl içinde yaşadığı büyük dönüşüme dikkat çeken Osman Ateşli, silah örneğini vererek medyanın doğru kullanımının önemine vurgu yaptı. Ateşli ayrıca, çocukların sosyal medyada görüp kendine rol model seçtiği kişiler arasında kötü örnekler olduğunu da hatırlattı. 

"MEDYADAKİ BİLGİ KİRLİLİĞİYLE TOPYEKUN MÜCADELE ŞART"

Oxford Üniversitesi'nin 2019 yılında 37 ülkedeki veriler üzerinden yaptığı araştırmayı anlatan Ateşli, hazırlanan rapora göre Türkiye'de 100 haberden 49'unun yalan olduğunu belirtti. Ateşli, bu oranın dünyadaki en yüksek oranlardan biri olduğunu belirterek, diğer ülkelerden şu örnekleri verdi:

"İngiltere'de 100 haberden 15'i, Fransa'da 100 haberden 12'si, Almanya'da 100 haberden 9'u yalan."

Ateşli, gazeteci olmak isteyen gençlere şu önerilerde bulundu:

"Medya okur yazarlığı ve medya bilincinin gelişmesi çok önemli. Okuduğunuzun ne anlama geldiğini anlayabilecek bir düzeye ulaşmalısınız. Bunun için de iyi eğitim çok önemli."

Dezenformasyon yasasının öneminin konuşulduğu şu günlerde, Osman Ateşli de medyada kendine çokça yer bulan yalan haberlere karşı topyekun mücadeleye girişilmesi gerektiğini vurguladı. 

Ateşli, uluslararası sosyal medya platformlarının da Türkiye'deki sosyal medya kurallarına uyması gerektiğini belirtti. Ateşli ayrıca, söz konusu platformların, algoritmaları aracılığıyla bazı haberleri öne çıkarıp bazılarını ise okuyucudan gizlediğini de aktardı.

"2003'TEN BERİ DOĞRU BİLGİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Haber7'ye verilen En İyi Haber Sitesi Ödülü için de teşekkürlerini belirten Ateşli, "Haber7'ye teveccüh için teşekkür ederiz. 2003 yılından beri doğru bilgiyi teyit için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

KANAL7 MEDYA GRUBU'NA İKİ ÖDÜL BİRDEN

Uzun yıllardır En İyi Haber Sitesi Ödülü'nü alan Haber7, bu yıl da aynı ödüle layık görüldü. Ödül, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye takdim edildi. Ülke TV'de Gönül İşi programını yapan Ahmet Durkaya da ödüle layık görüldü.

Ödül alan isimler ve yaptıkları programlar şöyle:

1- Sosyal Medyada Yaptığı Gündemler İle Milli Ve Manevi Değerlerimizi Koruyan Müdafaii İslam Hareketi Başkanı Erdem Özveren. 

2. Twitter’da Etkin Kültürel Sohbetleri İle En İyi Sohbet Odası Ödülü Gazeteci Sinan Akyüz. 

3. Dezenformasyonla Mücadele Eden instagram sayfası "İstihbarat" sayfasına adına Ahmet Enes Sarı Çiçek.

4. En İyi Çıkış Yapan Haber Sitesi @100yazartr  Ödülü Furkan Davut Solmaz 

5. Uluslararası Arenada, Ülkemizi Ve Medeniyetimizi Savunan. Lobiler İle Mücadele Eden Önemli İsim UİD MKYK Üyesi Tuğrul Selmanoğlu, 

6. Diyarbakır Annelerine Çektiği Dikkat İle ve Onları Unutturmadığı İçin Değerli Doç Dr. Adem Palabıyık,

7.  Av. Mahmut Altınel. 

8. Sosyal Medyada Eğitici Ve Öğretici Paylaşımları İle Prof. Dr. Kutluk 

9 - Kültür Savaşlarında Ülkemizin Muhkem Kalesi ,Tarihi Gençlere Sevdiren Hocamız Prof Dr. Ebubekir Sofuoğlu 

10- Etkin Roportajları İle Kültür Dünyamıza Katkı Sunan Değerli Gazeteci Fatma Gülşen Koçak 

11 - Dezenformasyonla Mücadelede Başı Çeken Akit Tv Ailesi Adına Murat Alan 

12- Milli Ve Manevi Değerlerimiz Dijital Mecra Dahil Her Alanda Müdafaa Eden Ekrem Kızıltaş. 

13- En İyi Haber Sitesi Ödülü Haber7 adına Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli 

14 - Kanal 24  "Masada Ne Var?" Programı

15- Kültür Ve Edebiyat Dünyamıza Katkıları İle Yaptıkları Programları Dijital Mecrayada Taşıyan, En Başarılı Kurum Ödülü, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı

16 - 24. Beyaz TV Dinamit Proğramı Latif Şimşek

17. Dezenformasyon İle Mücadele Başarı Ödülü Tv Net Şahsında Haber Şefi Gökhan Yılmaz. 

18-  Sosyal Medyada Aile Hayatına Katkıları İle Sayın Betül Baykal Dinç 

19 - İnsanları İyiliğe Sevk Eden, Aileyi Kardeşliği Sevdiren Ekranların Güzel Programı. "Ülke TV Gönül İşi" Programının Ödülü Ahmet Durkaya 

20- Yazılım Dalında "Lean Yazılım" Ahmet Yazıcı 

21 _Dijital Dünyadaki Başarılı Çalışmaları İle Tanınan Okan Özbay 

21 - Dezenformasyonla Mücadelede Çıkış Yapan Havadis.Com adına Emre Kayırlı 

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizden gönül göz rahatlığı ile takip ettiğim tek site
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler sevdigim bir haber sitesisiniz
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Osman Bey ! Osman Ateşli Bey'e selam durmak yok yola devam ...
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR