'Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayları' Sırbistan'da düzenlenecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Yunus Emre Enstitüsü'nün yurt dışında organize ettiği çalıştayların altıncı adresi Belgrad olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2022 12:28 GÜNCELLEME 26.05.2022 12:28 MEDYA
'Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayları' Sırbistan'da düzenlenecek
'Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayları' Sırbistan'da düzenlenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle zincir toplantılar olarak organize edilen “Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayları”nı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) birlikte düzenliyor.

Daha önce Brüksel, Budapeşte, Bükreş, Viyana ve Kazablanka olmak üzere beş kez yapılan çalıştayın altıncı adresi ise, Sırbistan’ın başkenti Belgrad olarak belirlendi.

28 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek çalıştaya bilim insanları ve medya profesyonelleri katkı verecek.

Uluslararası akademik paylaşımlar gerçekleştirilecek.

“Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı”nın açış konuşmalarını RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve T.C. Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yapacak.

Etkinlik, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın medya ve algı konulu sunumuyla başlayacak.

Çalıştay kapsamında düzenlenecek panelde dijital çağın medya okuryazarlığı tartışılacak. “Dijital Çağda Medya, Türk Dili ve Metaverse Etkisi” başlıklı oturumu RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu yönetecek.

Belgrad Üniversitesi Türkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mirjana Marınkovıć’in “Dijital Çağda Türkçe Öğrenmek” konulu sunumunu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanı Gökhan Yücel’in “Dijital Çağda Yeni İletişim Yolları” temalı konuşması takip edecek. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Taha YÜCEL’in “Dijital Çağda Sosyal Medyanın Gücü” başlıklı hitabının ardındansa  Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi Koordinatörü Dr. Melih Barut  “Metaverse Etkisi” konuşmasıyla Çalıştaya katkı verecek.

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR