Gerçek bir hikayeden esinlenilmiş 49 filmi vizyona giriyor

Terör örgütü DAEŞ'in esir aldığı Türk vatandaşlarının kurtarılma hikayesini konu edinen '49' filmi 20 Ocak'ta vizyona girecek. Geniş oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken yapımdan ilk görüntüler seyirciyle paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2023 18:29 GÜNCELLEME 17.01.2023 18:34 MEDYA
Gerçek bir hikayeden esinlenilmiş 49 filmi vizyona giriyor
Gerçek bir hikayeden esinlenilmiş 49 filmi vizyona giriyor

Başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir ve Kerem Alışık gibi oyuncuların yer aldığı 49 filmi, 20 Ocak'ta seyirci ile buluşacak. 

Terör örgütü DAEŞ'in Musul kentinde esir aldığı 49 Türk vatandaşının kurtarılmasını anlatan film, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çalışanlarının bölgedeki başarılı operasyonunu konu ediniyor. 

CNP Film'in yapımını üstlendiği, yapımcılık koltuğunda Mehmet Canpolat ve Sadi Canpolat gibi isimlerin yer aldığı film, ülke genelinde çoğu sinemada eşzamanlı biçimde yayına girecek. Aksiyon tutkunlarının iple çektiği yapımın yönetmenlik koltuğunda ise Hakan İnan oturuyor.

49 FİLMİNİN HİKAYESİ

11 Haziran 2014’te binlerce kişilik DEAŞ gücü, Irak’ın Musul kentine saldırdı. Yerel güvenlik güçlerince şehri terk edince Musul, DEAŞ’ın eline geçti.

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu, DEAŞ militanları tarafından işgal edildi ve 49 personel rehin alındı.

‘49’ filmi, Musul'da DEAŞ tarafından esir alınan 49 Türk vatandaşını kurtaran MİT mensuplarının gerçek hikayesini anlatıyor.

YAPIMCI MEHMET CANPOLAT 49'U ANLATMIŞTI

Filme yönelik açıklamalarda bulunan yapımcı Mehmet Canpolat çekimler devam ettiği sırada 49'un hikayesini şöyle anlatmıştı:

"11 Haziran 2014 tarihinde Musul'u ele geçiren DEAŞ militanları, şehirde faaliyetini devam ettiren tek yabancı misyon konumundaki Türkiye Cumhuriyetinin Musul Başkonsolosluğunu basar ve içeride bulunan 49 Türk vatandaşını rehin alır.

Bunun üzerine harekete geçen Türk Devleti, rehinelerin kurtarılması görevini Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) verir ve hemen ardından, MİT'in kahraman mensuplarının ince ince dokuduğu bir operasyon planı hayata geçirilir.

Bu başarılı operasyon neticesinde 49 Türk rehine 100 gün sonra, burunları dahi kanamadan kurtarılır. Bu plan neydi? 100 günlük süreçte neler yaşandı? Türk rehineler, son anda infaz edilmekten nasıl kurtarıldı?

DEAŞ'ın bölgedeki en önemli ismi MİT tarafından nasıl etkisiz hale getirildi? Bu gerçeklerden esinlenerek, süreci farklı bir dille sinema izleyicisinin beğenisine sunacağız. Filmimiz Ocak 2023'te sinemalarda vizyona girecektir."

OYUNCU KADROSU

Aylar öncesinde çekimine başlanan aksiyon dalındaki 49 filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor:

İsmail Hacıoğlu

Hande Doğandemir

Kerem Alışık

Sinan Tuzcu

Doğukan Polat

Hasan Küçükçetin

KAYNAK : Haber7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Ramazan37 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet kaç tane şehit verdik chpkk lı bir konsolos yüzünden....... Mekânları cennet olsun....
    Cevapla
  • salman 1 yıl önce Şikayet Et
    ismail hacıoğlu bu tür filmleri güzel oynuyor işinin hakkını veriyor. eren filmi de çok güzeldi.
    Cevapla
  • reisin fedaisi 1 yıl önce Şikayet Et
    aşçı kılığına giren korkak konsolosu yani şimdiki mv li olan öztürkü kim oynadı çok merak ediyor ben
    Cevapla
  • Sırtlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğruysa sözlerin ki şüpheliyim, dogrusunu yapmış, teröristin eline devlet kademesini mi verecekti. Niye zoruna gitti, kafasiz arkadaşların farkedemedi de başarılı olamadı diye mi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    muhasebeci kenan nam I diger kucuk eniste var mi film de
    Cevapla
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    İsmail Hacıoğlu olmamış. Fizik, tipoloji yeterli değil bu rol için
    Cevapla
  • Alkış 1 yıl önce Şikayet Et
    Fizik olarak ince gibi duruyor ama adamda ciddi bir iç güç var. Ekranı ruhuyla dolduruyor, Turkiyedeki en iyi oyuncu kim diye düşündüğüm de tereddütsüz aklima gelen kişi. Bir de Onur Tuna gibi fizik olsaydı ne olurdu düşünemiyorum. Oynayıp yetersiz kaldığı hicbir rol yok, her işinin hakkini veriyor. Haksızlık etmeyelim
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kut'ul Amare'yi izle hocam sonra tekrar değerlendir :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR