Haber7’nin deşifre ettiği Reuters'tan geri adım!

Türkiye ofisi için yayınladığı iş ilanında 'Erdoğan düşmanı' gazeteci aradığını duyurduğunu ortaya çıkardığımız uluslararası haber ajansı Reuters’ın tepkiler üzerine ilanını yayından kaldırdığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2023 17:51 GÜNCELLEME 20.01.2023 18:12 MEDYA
Haber7’nin deşifre ettiği Reuters'tan geri adım!
Haber7’nin deşifre ettiği Reuters'tan geri adım!
  • Haber7 - ÖZEL

Yaptığı her haberle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dünyaya bir 'diktatör' gibi tanıtmaya çalışan ve Türkiye'yi dünyaya üçüncü dünya ülkesi gibi tanıtan İngiltere merkezli yayın kuruluşu Reuters, Linkedin üzerinden 21 Aralık 2022'de verdiği "Büro Şef Yardımcısı" iş ilanında skandal ifadelere yer vermişti.

Haber7'nin ortaya çıkardığı skandalda Reuters, açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı bir gazeteci aradığını belirterek "Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var." ifadelerini kullanmıştı. 

Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlarReuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar

İLANI YOK ETTİLER

Skandal iş ilanının gündem olmasından bir süre sonra Reuters’ın dikkat çeken bir hamlede bulunduğu öğrenildi. Reuters’ın Linkedin uygulaması üzerinden yayınladığı iş ilanını yayından kaldırdığı bildirildi. Geri adım atan Reuters’ın “Erdoğan düşmanı” aradığı iş ilanı artık Reuters’ın iş ilanı sayfasında bulunmuyor.



SESSİZ SEDASIZ

Reuters, aradığı pozisyonla ilgili uygun bir personel bulup bulmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Personel değil “Erdoğan düşmanı” arayan Reuters’ın yöneticileri, konuya ilişkin sorulara cevap vermekten de kaçınmıştı. 

Reuters Basın İlişkilerinden Sorumlu Departmanı, “Açmış olduğunuz iş ilanındaki asıl amaç ve gerekçesi neydi” sorusuna cevap vermemişti. Reuters Basın İlişkileri Türkiye Sorumlusu Kayley Rogers'a gönderilen e-postaya rağmen resmi e-mailine ulaşılamamıştı. Reuters Basın İşlerinden Sorumlu departmanın başındaki isim Jamie Austin de benzer sorulara karşı suskun kalmıştı.

Reuters'ın eski İstanbul Büro Şefi ve Ortadoğu Yazarı Dominic Evans, telefon yoluyla kontak kurulmasına rağmen sessiz kalmayı tercih etti. Basın ilişkilerinden sorumlu büroda çalışan, Asya ve diğer bölgelerden sorumlu Heather Carpenter ile JJ Minder'a ulaşma gayreti de netice vermedi. Her iki isimden gelen e-postalarda; Heater'in tatilde olduğu, JJ Minder'in ise ofis dışında bulunduğu iddia edildi.

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Aradıkları hain satılmışı bulmuşlardır.
    Cevapla
  • İyi adam 1 yıl önce Şikayet Et
    O paralı köpek bulunmuştur sanırım bakın kim çıkacak
    Cevapla
  • Bay Karemollaoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde azınlık olarak var. Geri vermemek koşulu ile hemen hepsini verelim.
    Cevapla
  • Hayır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu soysuzların geri adım attığı anlamına gelmez ki, bunlar içindeki düşünceyi dışa vurdular. Hani bir özür dileme olmuş olsaydı anlardım, ama ilanı geri çekmek geri adım atmak anlamına gelmez ki, belki aramış oldukları köpeği buldular.
    Cevapla
  • F.D 1 yıl önce Şikayet Et
    Paralı köpek arıyorlar yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR