İletişim Başkanlığından dezenformasyonla mücadele paneli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 25 Ocak’ta "Yapay Zeka Çağında Dezenformasyonla Mücadele Yöntemleri" paneli gerçekleştirecek.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2023 15:53 GÜNCELLEME 24.01.2023 15:53 MEDYA
İletişim Başkanlığından dezenformasyonla mücadele paneli
İletişim Başkanlığından dezenformasyonla mücadele paneli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, küresel bir tehlike haline gelen dezenformasyonla ilgili bir panel gerçekleştirecek.  

Dezenformasyonla Mücadele Merkezince 25 Ocak’ta düzenlenecek, "Yapay Zeka Çağında Dezenformasyonla Mücadele Yöntemleri" konulu panele, akademik camia ve medyadan yanı sıra, yapay zeka ve algoritmalar alanında uzman panelistler katılacak.  DMM Koordinatörü İdris Kardaş, panel duyurusuyla ilgili sosyal medya paylaşımında, “Dezenformasyonla mücadelede teknolojiyi nasıl kullanabiliriz? Yapay zeka bu amaç için etkili olabilir mi? Sosyal medya algoritmaları dezenformasyonu nasıl yayıyor? İletişim Başkanlığı olarak bu soruları masaya yatırıyoruz. Meraklısını bekleriz.” İfadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un açılış konuşmasıyla başlayacak panel, üç oturumda gerçekleştirilecek.

Dezenformasyonla Mücadelede Teknolojinin Kullanımı ve OSINT
Doç.Dr. Tunay Selman Kamer moderatörlüğünde gerçekleştirilecek birinci oturumda, "Dezenformasyona karşı teknolojiyi nasıl kullanabiliriz? Dezenformasyonla mücadelede yapay zeka kullanılabilir mi? Dezenformasyonla mücadele için geliştirilecek programlar, yazılımlar, uygulamalar neler olabilir? Deepware, Chatctp vb. programlar nasıl kullanılabilir, geliştirilebilir?" konuları tartışılacak.
Programın birinci oturumunda Prof. Dr. Çetin Elmas, Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Doç. Dr. Cihangir Tezcan ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Birim Müdürü Duygu Fidancıoğlu panelist olarak konuşacak. 


 
Gazetecilik, Fake News ve Dezenformasyon

Dezenformasyanla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ikinci oturumda gazeteciler ve akademisyenler mesleki etik, algı operasyonları, sahte haberler ve dezenformasyonu tartışacak.

Programın ikinci oturumunda, gazeteciler Abdülkadir Selvi ve Ömer Faruk Gökçin, akademik camiadan Doç.Dr. Aylin Tutgun Ünal ve Doç.Dr. Başak Gezmen panelist olarak konuşacak.

Sosyal Medya, Algoritmalar ve Dezenformasyon

Panelin üçüncü oturumunda, Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Doç. Dr. Şebnem Özdemir, Doç.Dr. Ceren Yeğen ve Siber Güvenlik Uzmanı Ersin Çahmutoğlu; sosyal medya, algoritmalar ve dezenformasyon konularını masaya yatıracak.

Dr. Ayşegül Elif Çaycı moderatörlüğündeki üçüncü oturumda, dezenformasyonun yayılmasında sosyal medya ve algoritmaların rolü tartışılacak.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR