Alman gazeteci ifşa etti! Economist, Deutsche Welle, Reuters muhabirleri böyle çalışıyor

Alman kökenli gazeteci Klaus Jürgens, ABD ve Batı medyasının yalan haberlerine hız verdiği bu dönemde muhabirlerin her gün 'Türkiye'ye karşı nasıl yalan haber yapabilirim' diyerek çalıştığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2023 20:07 GÜNCELLEME 25.01.2023 20:28 MEDYA
Alman gazeteci ifşa etti! Economist, Deutsche Welle, Reuters muhabirleri böyle çalışıyor
Alman gazeteci ifşa etti! Economist, Deutsche Welle, Reuters muhabirleri böyle çalışıyor

Türkiye'de seçim sathına girilmesiyle birlikte ABD ve Batı medyası topyekun saldırıya geçti. Reuters, The Economist, Wall Street Journal gibi dünyanın öncü medya organları Türkiye'ye yönelik yalan haberlerine hız verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı açık manipülasyon ve yalan haberlerin yapıldığı yayın kuruluşları, altılı masanın iktidara gelmesi için elinden gelen her şeyi yapmaya başladı. 

İşte Erdoğan'a düşmanlıkta yarışan Batı medyasının asıl maksadıİşte Erdoğan'a düşmanlıkta yarışan Batı medyasının asıl maksadı

REUTERS AÇIKÇA AFİŞE ETTİ

Bunun en açık örneği İngiliz haber ajansı Reuters'ın iş ilanında afişe oldu. Reuters, “Türkiye’de Büro Şefi Yardımcısı” ilanında açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarına karşı haberler yapacak ve Erdoğan'ı tekrar seçtirmeyecek çalışmalara imza atacak birini aradığını duyurmuştu. Skandal ilanda "Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var." ifadelerine yer verilmişti.

Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlarReuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar


MUHABİRLER BÖYLE ÇALIŞIYOR

Dünya medyasında yaşanan operasyonel haberciliği Alman kökenli gazeteci Klaus Jürgens, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla ifşa etti. Jürgens, Twitter'dan bir paylaşım yaparak dünya medya organlarındaki muhabirlerin günlük çalışma şekillerini anlattı. Muhabirlerin her gün sabah erkenden kalkarak Türkiye hakkında hangi yalan haberleri yapabilirim diye düşündüğünü söyleyen Jürgens, tweetinde şu ifadelere yer verdi; "The Economist, Deutsche Welle, Voice of America... hatta bazen France 24, Euronews, Reuters... bazı yabancı muhabirler sabah erkenden kalkıp bugün modern, demokratik Türkiye hakkında hangi yalan haberleri yapabilirim diye karar veriyor? Hüzünlü bir gazetecilik hayatı diyebilirim."

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • Bünyamin 1 yıl önce Şikayet Et
    Troller niçin var ki binbir kılığa giriyorlar binbir yalanı halının altına süpürüyorlar, para için mazlumun dünyasını yıktılar, kurdukları sofraya tez zamanda otururlar inşallah
    Cevapla
  • Bünyamin 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı bu konuda çoooook başarılı başardıda.
    Cevapla
  • TURANİST 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalan ve manipülasyon haberleri içerdeki İşbirlikçileriyle pişirerek Türk halkına servis ediyorlar. İşbirlikçileri milli olma özürlü mutasyona uğramış Atatürkçü Solcu ve Aydın diye kendini pazarlayan defolu tipler olduğunu unutmayın. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Boş boş boş ok yaydan çıktı menzili Kızılelma Olan Türk Halklarının iktisadi Sosyal ve Siyasi birliğine ulaşmadan durmaz.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Burası İslamı kalesi... Burayı düşürmeyi onun için çok istiyorlar... Allah bunlara fırsat vermesin...
    Cevapla
  • hanefi 1 yıl önce Şikayet Et
    Geri kabul antlaşması ve gümrük birliğinden acilen Türkiye çıkmalı.Vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR