RTÜK Başkanı Şahin'den 'yalan haber ve dezenformasyon' mesajı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Şahin, "Annem karne hediyesi olarak et aldı" haberinin yalan ve kurmaca olduğunu vurgulayarak, "Yalan haber ve dezenformasyon ile ne kadar mücadele etsek az." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2023 14:44 GÜNCELLEME 26.01.2023 14:44 MEDYA
RTÜK Başkanı Şahin'den 'yalan haber ve dezenformasyon' mesajı!
RTÜK Başkanı Şahin'den 'yalan haber ve dezenformasyon' mesajı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Son günlerde gündemi bir hayli meşgul eden, özel bir haber kanalının üstüne gitmesiyle ve bizim yakın takibimizle 'yalan haber' olduğu ortaya çıkan 'Annem karne hediyesi olarak et aldı' haberinin yalan ve kurmaca olduğunun anlaşıldığını vurgulayarak, 'yalan haber ve dezenformasyon' konusunda sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Ebubekir Şahin'in paylaşımları şöyle:

"Peki, bu haberi kaynak gösterip ana haberlerine taşıyan aynı yalan habere ve dezenformasyona ortak olan yayıncılar ne olacak? Yalan haberi manşetlerine taşıyıp hükümete olmadık hakaretler eden gazeteler ne olacak ?


Yine bu yalan habere mal bulmuş mağribi gibi atlayıp, siyasi iktidara yönelik haksız ithamlarda bulunan siyasetçilerin ve sosyal medya kalemşörlerinin durumu ne olacak?

Yalan haberin malzemesi yapılan ailenin ve çocuğumuzun mağduriyeti, travması nasıl giderilecek? Çocuk istismarını kimler görmezden gelebilir?

Yazık, çok yazık! Doğru ve güvenilir habercilik bu mudur? Yalan haber ve dezenformasyon ile ne kadar mücadele etsek az. RTÜK bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstüne düşen görevi layıkıyla yapmaya devam edecektir."

Karne hediyesi et yalanı ilk değil! 'Müftü karısıyım' diyenden 'Bıktım' diyen sahte esnafaKarne hediyesi et yalanı ilk değil! 'Müftü karısıyım' diyenden 'Bıktım' diyen sahte esnafa

'Karne hediyesi et' yalanı çöktü, hepsi sessizliğe gömüldü... Özür dileyecek misiniz?'Karne hediyesi et' yalanı çöktü, hepsi sessizliğe gömüldü... Özür dileyecek misiniz?

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Genel izleyici 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bu kadar şımarmasının bir sebebi tam kendinizsiniz sayın başkan, hayatımda bu kadar etkisiz ve korkak kurum görmedim.
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli RTÜK üyeleri sizlerden halk olarak ricamız basında halkımızda imhaal yaratmak için halkımızı fışkırtmak için ve devletimizi ve devletimizi yönetenleri karalamak küçük düşürmek için her türlü yalan haberleri kurguyu ve Aslı olmayan düzmece haberleri gazete ve görsel yayında yapanları televizyonda böyle haber yapanları sizden rica ediyoruz en ağır cezalarla cezalandırınız ki böyle bir şeye bir daha tevazu edemezsinler savcı ve hakimlerimize de rica ediyoruz kasıtlı olarak halkı ifade sürüklemek halkın moralini bozmak için yapılan bu haberleri lütfen yargıya taşıyın gereken cezaları verdiniz Allah rızası için vatandaş olarak sizlerden rica ediyoruz.
    Cevapla
  • millet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki yalan haber ve dezenformasyondan ceza alan kimseyi duymadık. Bu muhabire ne ceza verilecek merak ediyorum.
    Cevapla
  • Cengiz Tncr 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar yukumlulukler artirilmaliki cani isteyen bu sekilde davranamasin.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Burda madur çocuğun ailesi başta rütük sonra tv kanalı maddi manevi tazminat davası açmalılar bu kazanımla madur cocuga eğitim desteği alsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR