Fransızların umudu kırıldı: Erdoğan oylarını arttırdı, muhalefet darmadağın

Fransız gazetesi Le Monde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anketlerde oylarını artırdığını, 6’lı masanın ise hala ortak aday belirleyemediğini yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 16:37 GÜNCELLEME 29.01.2023 16:37 MEDYA
Fransızların umudu kırıldı: Erdoğan oylarını arttırdı, muhalefet darmadağın
Fransızların umudu kırıldı: Erdoğan oylarını arttırdı, muhalefet darmadağın
  • Haber7 - ÖZEL

Tüm dünya Türkiye’de yapılacak seçimlere odaklandı. Fransız basını da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini mercek altına aldı.

Fransız gazetesi Le Monde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anketlerde oylarını artırırken 6’lı masanın hala ortak aday açıklayamamasından dert yandı.

İngilizce metininde “Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye muhalefeti darmadağın”, Fransızca metininde “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anketlerde yükseldiği Türkiye'de muhalefet kargaşa içinde” başlığı atan Le Monde, enflasyonun Erdoğan’ı zor durumda bırakacağını ve yıpratacağını ancak muhalefetin darmadağın olduğunu yazdı.

“HALA UMUT VERİCİ BİR İVME YAKALAMAYI BAŞARAMADILAR”

Türkiye’de siyasetin doğrusal olmadığını belirtilen Le Monde’nin haberinde dikkat çeken şu ifadelere yer verildi:

 “İlkbaharda yapılan anketlerde düşüş yaşayan Erdoğan, rakiplerinden 7 puan aldı. Erdoğan karşıtı koalisyon 6’lı masa, on aylık iç müzakerelerin ardından hala umut verici bir ivme yakalamayı başaramadı.” 

 

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 97 TÜMÜ
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    o meralınızı başınıza çalacaz daha durun. 15 temmuzcu darbeci yurtta sulhcu maralınızı başınıza çalacaz. dedesi gibi sürgünü yiyecek az kaldı...
    Cevapla
  • Bi bakıp çıkıcam 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu niye umudunu kırsın,çağırın hepsini Fransa'ya orada değerlendirin daha faydalı olurlar,Ekremede verin Paris belediye başkanlığını Eyfel kulesini yerinden söküp taşımazsa ben bir şey bilmiyorum.....
    Cevapla
  • Maho 1 yıl önce Şikayet Et
    Paradan 6 sıfır attık,altılı masadaki sıfırlardan da kurtulacaz İnşallah...
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 1+6 lı yol bilmezleri anlamıyorum, bu ne kendini bilmezliktirki kadeşleri Fransayı, ABD yi, ve diğer destekçilerini üzüyorlar. KAFİR dostları, RTE tekrar kazanacak diye uykusuz geceler geçiriyorlar. Yapmayın artık, YIPRANACAKSA da çıkarın şu adayınızı,söz veriyoruz az yıpratacağız. Hatta 14 mayısta sandığa gömüp kimse bir daha konuşmayacak...
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağlayın daha çok ağlatacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR