180 çeşit kuşu kucaklayan Bafa Gölü

Tohumdan hasada, tarladan tezgâha Türkiye tarımının gücü ‘Topraktan Sofraya’ ile Ülke TV ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2023 15:28 GÜNCELLEME 25.03.2023 15:28 MEDYA
180 çeşit kuşu kucaklayan Bafa Gölü
180 çeşit kuşu kucaklayan Bafa Gölü

Topraktan Sofraya, sofralara gelen besinlerin yolculuğunu Ülke TV ekranlarına taşıyor. Zeynep Tor bu hafta Aydın Söke’de Bafa Gölü çevresinde bereketli toprakları izleyicisi için ekranlara taşıyacak. Bafa ve çevresini gezen Topraktan Sofraya ekibi bölge hakkında birbirinden kıymetli bilgiler verdi. Göç dönemlerinde 180'den fazla kuş türünü misafir eden Bafa Gölü'ndeki canlılığı görüntüleyen Topraktan Sofraya ekibi izleyicileri için kuşların türleriyle ilgili bilgi verdi. Domates serasını ziyaret eden Zeynep Tor, domates seracılığı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri ve seralarda yetişen domateslerin nerelere gönderildiğini bölgedeki çiftçilerden öğrendi. Son olarak gırgır diye adlandırılan balıkçık teknesine konuk olan Topraktan Sofraya ekibi Bafa Gölü’nde keyifli bir yolculuğa çıktı.

Daha iyi şartlarda üretim yapan üreticilerden, daha sağlıklı ürünler tüketen topluma giden yolu öğrenmeye, keşfetmeye ve anlamaya çalışan program Topraktan Sofraya, Zeynep Tor’un sunumuyla her Pazar 17:00’de Ülke TV’de.

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR