Türkiye'den Netflix'e dev rakip! TRT Tabii resmen tanıtıldı! Başlangıçta ücretsiz olacak

TRT’nin merakla beklenen Uluslararası Dijital Platformu, görkemli bir törenle resmen tanıtıldı. Dijital Platformun ismi Tabii oldu! Başkan Erdoğan, Tabii'nin başlangıçta Türkiye'de ücretsiz olacağını açıkladı. İşte merak edilen tüm detaylar

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2023 00:40 GÜNCELLEME 03.05.2023 02:02 MEDYA
Türkiye'den Netflix'e dev rakip! TRT Tabii resmen tanıtıldı! Başlangıçta ücretsiz olacak
Türkiye'den Netflix'e dev rakip! TRT Tabii resmen tanıtıldı! Başlangıçta ücretsiz olacak

TRT’nin küresel arenada farkındalık oluşturacak olan en büyük projesi “Uluslararası Dijital Platformu” tanıtım programı sanat ve medya camiasından birçok ismin katılımıyla gerçekleşti.

DİGİTAL PLATFORMUN ADI TABİİ OLDU!

TRT tarihinde bir ilk olan proje için Beykoz Kundura Fabrikası’nda görkemli bir tanıtım gecesi düzenlendi.

Gecede markanın ismi, logosu, içerikleri, platformun üyelik detayları ve yayın hayatına başlayacağı tarih açıklandı.

Merakla Beklenen Uluslararası Dijital Platformu'n adı Tabii oldu.



BAŞLANGIÇTA TÜRKİYE'DE ÜCRETSİZ OLACAK

TRT'nin uluslararası dijital platformu 'Tabii' 7 Mayıs’ta izleyiciyle buluşacak.

Uluslararası dijital platformu "Tabii"ye "www.tabii.com" adresinden ulaşılabilecek ve ilk etapta Türkiye'deki kullanıcılara ücretsiz olacak.

TRT Tabii, 30 yeni yapım ve 184 yeni bölümle açılış aşamasında en zengin orijinal içeriğe sahip platform olacak. İçerikler, Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça dillerinden oluşacak.



AKSİYONDAN KOMEDİYE BİRÇOK İÇERİK OLACAK

Orijinal içeriklerle meraklıların karşısına çıkmaya hazırlanan uluslararası dijital platformu Tabii, aksiyondan komediye tarihi dramadan animasyona kadar birçok içerik yer alacak.

ÇOK SAYDA DAVETLİ KATILDI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un da katıldığı gecede ayrıca, sanat, sinema, siyaset, spor, iş ve reklam dünyasından birçok ünlü isim de yer aldı.

TABİİ, GLOBAL SEKTÖRDE SES GETİRECEK

Yayın hayatına geçmesiyle birlikte TRT uluslararası dijital platformunun, global dev rakiplerin olduğu sektörde ses getirecek farklı yapımlarla izleyicisiyle güçlü bir bağ kurması bekleniyor.



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TABİİ PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin uluslararası dijital platformu 'Tabi' için sosyal medyadan 'hayırlı olsun' mesajı yayımladı.

Başkan Erdoğan paylaşımında, ''Bizi birleştiren hikayeleri, 5 farklı dilde ve 25 ülkede anlatacak olan yeni dijital platformumuz #tabii’nin yolu açık, izleyicisi bol olsun. tabii Türkiye’de başlangıçta ücretsiz olarak milletimizle buluşacak. Hayırlı olsun.'' ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN: TÜRKİYE'NİN GURUR VE ŞEREF PROJELERİNDEN

TRT’nin kurulduğu günden bu yana yeniliklere imza attığını belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “TRT kurulduğu günden bugüne hep yeniliklere imza atmış, hep öncü olmuş bir kurum. TRT esasıyla bir kamu yayıncısı. Fakat özel sektörle uluslararası alanda yarışabilen bir kamu yayıncısı. Bu yönüyle bir yandan kamu çıkarını gözetirken diğer yandan özel sektörün sert rekabet ortamında ayakta duran ve bu süreçte çok başarılı işlere imza atabilen bir kurum. Bugün de TRT’nin Uluslararası Dijital Platformunu burada açıyoruz. Bu proje bizim için çok önemli bir proje. Her şeyden önce Sayın Cumhurbaşkanımızın çok yakından takip ettiği ve gerçekleşmesi için de her tür kolaylığı sağladığı bir proje. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımıza bu değerli projenin hayata geçmesine verdiği katkılar dolayısıyla sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje büyük ve güçlü Türkiye’nin gurur ve şeref projelerinden biridir. TRT’de yeni yönetim göreve geldiğinde birlikte ciddi müzakerelerde bulunduk. Ve bu yeni yönetimin gerçekten marka projesi ne olacaktı diye tartıştık, müzakere ettik. Ve böylesi bir Uluslararası Dijital Platformun TRT’nin öncü rolüne yakışacağını ve Türkiye’de çok ciddi anlamda ihtiyaç halini alan bu projenin hayata geçirilmesinin TRT’ye yakışacağını kararlaştırdık. Ve bu süreçten sonra TRT yönetim kurulumuz bu misyonu benimsedi. Ve bu misyonun hayata geçmesi için gerekli tüm kolaylıkları sağladı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.



ZAHİD SOBACI: DEVASA KİTLELERİN GERÇEK HİKAYELERİNİ ANLATACAĞIZ

Bayağı olan içeriklerin yaygınlaştırılıp doğal içeriklerin karşıtı içeriklerin önemli hale getirilmeye çalışıldığına vurgu yapan TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, “Türkiye’de geleneksel TV kanalı izleme süresi yüzde 60 azalırken yüzde 347 artmıştır. İnsanın ekranla olan ilişkisi zamansızlaşıyor. İnsan her dakika bir içerik ile uyarılıyor. Gençler başta olmak üzere dünyada seç izle alışkanlığı toplumun her kesiminde yerleşiyor. Ancak şunu özellikle belirtmek isterim ki dünya genelinde bu içeriklerin kaynakları sınırlı, temalar sınırlı. Bunun bir sonucu olarak küresel yapı ekosisteminde görüyoruz ki bayağı olan güzideleştiriliyor. Doğal olanın karşıtı yüceltiliyor. Aşırı uçlar ve sapkınlıklar normalleştiriliyor. Ve belli bir grup baskın şekilde temsil ediliyor. Halbuki böylesine kültürel zenginliği olan bir dünyada kendi hikayelerini anlatamayan 5 milyar insan var. Biz mevcut küresel sistemin haline karşı dijital platformumuz ile ailenin, kadim değerlerimizin, kültürümüzün, dünyada görülmezden gelinen devasa kitlelerin gerçek hikayelerini anlatacağız. Özgün olanın kendi toprağında korunmasına özen göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 134 TÜMÜ
  • DURSUN 11 ay önce Şikayet Et
    Sonrada Ücretsiz devam etmeli
    Cevapla
  • Olcay Baykal 11 ay önce Şikayet Et
    Bu amblemde haç görmek için herhalde sarhoş filan olmak gerekir.Baktım baktım hiç haça benzetecek birşey bulamadım.bulanların tedaviye ihtiyacı olabilir diye düşünmemek imkansız
    Cevapla
  • ibrahim 11 ay önce Şikayet Et
    devrim içat bir eksiğin düşünülmesi giderilmesi dir teşekkürler emeği geçenlere
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    bir taneside diyorki iilerin ortasındaki haç işareti. ulan normal insan defalarca baktıktan sonra farkedip önemsemez. lan siz nasıl manyaklarsınız vallaha çözemedim sizi. yemin ediyorum almanyanın reisi kıskandığına inanmaya başladım. sizin gibi seçmen kimseye naisip olmaz allahın delileri :))
    Cevapla
  • #avşarın delisi 11 ay önce Şikayet Et
    ben biraz AMBLEMe takıldım sanki ortadaki beyaz şekil iki tane nato arması çapraz istiflenmiş gibi yani iki haç işareti üstüste çapraz konulmuş gibi. üstteki yeşil ise sekizgen süleyman mührüne benziyor. yinede biz bilmezek böyükler bilir..
    Cevapla
  • Memo 11 ay önce Şikayet Et
    Yine küreselcilerle ortak çalışma. Amblem Sion yıldızı aslında, tıpkı Çamlıca camii ve Marmara İlahiyat Camiinde olduğu gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR