Kandil talimatı medyadan verdi! HDP 2. tur kararını açıkladı

Kandil'den yönetilen Yeni Özgür Politika gazetesi bugün HDP'ye "Kılıçdaroğlu desteğine devam" talimatı verdi. Gazetenin yayınlanmasının ardından açıklama yapan PKK uzantısı HDP, 2. turda da Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2023 16:16 GÜNCELLEME 25.05.2023 17:01 MEDYA
Kandil talimatı medyadan verdi! HDP 2. tur kararını açıkladı
Kandil talimatı medyadan verdi! HDP 2. tur kararını açıkladı
  •    Haber7 - ÖZEL

Terör örgütü PKK'nın yayın organı Yeni Özgür Politika isimli gazete, 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimleri için PKK'nın siyasi kanadı HDP'ye talimat verdi. Bugün manşetinden haber yapan gazete HDP'ye adeta 'yedili masadan kalkma' direktifi verdi.

KANDİL'DEN HDP'YE TALİMAT

Kandil'den yönetildiği bilinen Yeni Özgür Politika isimli gazetenin bugünkü manşet haberinde HDP'ye adeta talimat verdi. "Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz" başlığıyla haber yapan PKK destekçisi paçavra, haberin içinde "İkinci turun baskıcı ve ötekileştirici tek adam rejimine son vermeyi mümkün kılan tarihsel bir sınav olduğunu vurgulayan Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini deklare etti." ifadelerini kullandı.

TALİMAT SONRASI HDP'DEN AÇIKLAMA

Ümit Özdağ-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından acil toplantı kararı aldığını duyuran HDP/YSP, herhangi bir açıklama yapamamıştı.

HDP'nin Kandil'den talimat beklediği ifade edilmişti.

O söylemi doğrulayan hamleyi HDP bugün, Özgür Politika gazetesinin manşetinin hemen ardından gerçekleştirdi. Kandil'den gelen talimatı basın yoluyla alan HDP, bugün açıklama yayınlayarak 2. tur için kararını duyurdu. Yeni Özgür Politika isimli gazetenin HDP'ye verdiği 'Kılıçdaroğlu'na desteğe devam' talimatı aynen uygulandı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan yaptığı açıklamada Zafer Partisi'nin masaya dahil olmasına rağmen masadan ayrılmayacaklarını söyledi.

Buldan, "Bizler inanıyoruz, sizler de inanın. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz. Kendi gücümüz ve milyonların değişim arzusu en büyük ilham kaynağımızdır." dedi. 

HDP seçimlerdeki ikinci tur kararını açıkladı!HDP seçimlerdeki ikinci tur kararını açıkladı!

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 93 TÜMÜ
  • Hüdaverdi 11 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allah daima her zaman her yerde yar ve yardımcınız olsun Koca REİS Yüce Mevla en az sultan süleyman kadar sizede ömür versin Abulhamithan kadar da yönetimde kalmayı nasip daim eylesin işallah mübarek Cuma gününün yüzü suyu hürmetine
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ucuz kahramanlık yapmayın bunların partısını örgütünü kapatın. 21 yıldır iktidarda olan sizsiniz
    Cevapla
  • Nazmi 11 ay önce Şikayet Et
    MİT'İMİZ,İnşallah bu teröristleri Irakta,İran'da,Suriye'de imha edecek ve 40 yıldır ülkemize zarar veren PKK Denen örgüt yok olacak ve sonuç olarak;Güçlenen Türkiye karşısında,ABD,ALMANYA ,FRANSA Ve Özellikle İNGİLTERE ve dahi RUSYA,Bize karsi daha dikkatli olacaklardır. REIS' Allah size sağlıklı uzun ömürler versin.
    Cevapla
  • vurulacak 11 ay önce Şikayet Et
    Bekleyin sizi kürt kimliğine bürünmüş ermeni yahudiler tayfun füze ilk sizin basiniza tam isabetle vurulacak
    Cevapla
  • Murat gözükara 11 ay önce Şikayet Et
    Bu resimdekilerin hepsini tek tek mit yok ediyor... Seçimden sonra ömrünüz 5 ay... Reis 53.7 GELİYOR...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR