DMM seçim sonrası kirli operasyonu çökertti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "seçimden sonra bedava halı dağıtıldı" iddialarının doğru olmadığını, bu görüntüler 2022 yılında bir halı mağazası açılışında çekildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2023 17:00 GÜNCELLEME 02.06.2023 17:02 MEDYA
DMM seçim sonrası kirli operasyonu çökertti
DMM seçim sonrası kirli operasyonu çökertti

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan seçmenini hedef alan bazı odaklar sosyal medyadan 28 Mayıs hezimeti sonrası kirli bir algı operasyonuna başladı. Sosyal medyadan yapılan operasyonda seçim sonrası "bedava halı dağıtıldığı ve bu esnada izdiham yaşandığı" iddia edildi.

Olayın detaylarını araştıran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bir seçim yalanını daha ortaya çıkardı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'seçim sonrası bedava halı dağıtıldı' diye bir takım odaklar tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerin asılsız olduğunu tespit etti.

GÖRÜNTÜLER 2022'DE ÇEKİLMİŞ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 28 Mayıs sonrasında "bedava halı dağıtıldı" diye servis edilen görüntülerin 23 Aralık 2022 yılında Kocaeli'nin Körfez ilçesi Tütünçiftlik Mahallesi’nde bir Halı mağazasının açılışında çekilen görüntüler olduğunu tespit etti. 

DMM'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında eski tarihli görüntülerin yeni tarihli görüntüler gibi sosyal medyada dolaşıma sokulduğu görülmektedir. Bu örnekteki gibi dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar edilmemelidir.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Hamşesi 10 ay önce Şikayet Et
    iletişim başkanlığı olarak hangi sosyal medyaysa kapattırın hesabını
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR