İsrail 38 gazeteciyi katletti! UMED'den tepki: Savaş değil soykırım

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden basın mensuplarının sayısının 38'e yükseldiğini kaydederek İsrail'in yaptığı "savaş değil soykırımdır" açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2023 17:43 GÜNCELLEME 01.11.2023 17:46 MEDYA
İsrail 38 gazeteciyi katletti! UMED'den tepki: Savaş değil soykırım
İsrail 38 gazeteciyi katletti! UMED'den tepki: Savaş değil soykırım

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddeti 26. gününde de artarak devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 3 çalışanının daha öldürüldüğünü duyurdu.

UNRWA’dan yapılan açıklamada, “Devam eden hava saldırılarında son 24 saatte 3 UNRWA çalışanı aileleriyle birlikte evlerinde öldürüldü.” ifadesi kullanıldı.

Gazze’de 7 Ekim'den bu yana öldürülen UNRWA çalışanlarının sayısının 67’ye çıktığı belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Cibaliya Mülteci Kampı'na İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 100 kişinin öldüğünü duyurdu.

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Save The Children'ın (Çocukları Kurtarın) Filistin Direktörü Jason Lee, örgütün X hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha fazla ailenin ölümüne ve yaralanmasına neden olan yıkımı gördüğümüz için dehşete düştük. Siviller korunmalıdır." ifadelerini kullandı.

- "Gazze'de iletişim ve internet yeniden tamamen kesildi"

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu.

Şirketin, X platformunda yaptığı açıklamada, "Daha önce bağlanan uluslararası şebekenin yeniden kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." ifadeleri yer aldı.

- İSRAİL GAZZE'DE 38 BASIN MENSUBUNU ÖLDÜRDÜ

Abluka ve yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden basın mensuplarının sayısının 38'e yükseldiği belirtildi.

Filistin Gazeteciler Sendikasının Facebook sayfasından yapılan açıklamada, 7 Ekim sonrasında İsrail saldırıları sonucu 25 Filistinli gazeteci ve 13 medya çalışanının hayatını kaybettiği duyuruldu.

En az 35 gazetecinin evinin bombardımana maruz kaldığı belirtilen açıklamada, söz konusu gazetecilerin onlarca yakınının öldüğü kaydedildi.

UMED: İSRAİL CEZALANDIRILMALIDIR

Abluka ve yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden basın mensuplarının sayısı 38'e yükseldi. Hayatını kaybeden gazetecilere Allah'tan rahmet diliyoruz. 

Uluslararası hukuku hiçe sayarak, gazetecileri hedef alan İsrail'i kınıyoruz. İsrail'in yaptığı savaş değil soykırımdır. Nazi rejiminin insanlığa karşı suç olarak tanımlanan fiillerinin hepsini hatta daha fazlasını İsrail gerçekleştirmektedir. 

Bu soykırım örgütlü bir şekilde devlet eliyle gerçekleştirilmektedir. Uluslararası Ceza Mahkemesi Statüsü’nün 6. maddesi gereği İsrail cezalandırılmalıdır.

Dünya, soykırım suçunu önleme ve cezalandırma konusundaki iradesini ortaya koymalıdır. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Aslan 5 ay önce Şikayet Et
    Hicbirsey yapamazsiniz israile
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR