Gemilerin karadan yürütüldüğü bölge Tophane

İzleyenlerini adeta tarihi bir yolculuğa çıkaran Tarihte Yürüyen Adam bu hafta, Fatih'in gemileri karadan yürüttüğü bölge Tophane'den evlere konuk oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2023 09:46 GÜNCELLEME 16.12.2023 09:46 MEDYA
Gemilerin karadan yürütüldüğü bölge Tophane
Gemilerin karadan yürütüldüğü bölge Tophane

Her insan gibi her tarihi yapının da bir öyküsü vardır. İnşa edildiği dönemin atmosferini, enerjisini yansıtan yapıların ilk hallerini, değişim sürecini ve son hallerini ekranlara taşıyan Tarihte Yürüyen Adam aynı zamanda tarihi yapılan hikayesini izleyenleriyle paylaşıyor. Tarihte Yürüyen Adam bu hafta, neredeyse her bir metrekareye bir tarihi eser düşen Tophane'den izleyenleriyle buluşuyor. Tarihte Yürüyen Adam, Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'un fethinden sonra Tophane-i Amire ve Tersane-i Amire'yi kurarak ilk sanayi hamlesini başlattığı bölge olan Tophane'de yapılan pek çok tarihi yapının hikayesini anlatıyor. I. Mahmut tarafından yaptırılan Tophane Çeşmesi, Tophane- Amire, Nusretiye Camii ve pek çok tarihi yapının hangi amaçla yapıldığı, hangi dönemlerde kimler tarafından kullanıldığı anlatılırken yapıların çeşitli dönemlere ait görüntüleriyle ve son durumu Tarihte Yürüyen Adam'da ekranlara taşınıyor. 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dört bir yanı tarih kokan Türkiye'nin tarihi mirasını ve öyküsünü ekranlara taşıyan "Tarihte Yürüyen Adam" her Cumartesi saat 16:00 ve her Pazar 12:15'te Ülke TV ekranlarında...

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR