İsrail 96 gazeteciyi katletti! UMED: Bu bir savaş suçudur

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısının 96'ya yükseldiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2023 15:39 GÜNCELLEME 18.12.2023 16:15 MEDYA
İsrail 96 gazeteciyi katletti! UMED: Bu bir savaş suçudur
İsrail 96 gazeteciyi katletti! UMED: Bu bir savaş suçudur

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesine gerçekleştirdiği saldırılarda gazeteci Abdullah Alvan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısının 96'ya yükseldiği kaydedildi.

Medya Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de gazetecileri "Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" ifade edilmişti.

İşgalci İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı'nda ailesinin evini bombalaması sonucu gazeteci Hanin el-Kaştan hayatını kaybetti

Gazeteci ölümlerine Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tepki gösterdi:

İşgalci İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı'nda ailesinin evini bombalaması sonucu gazeteci Hanin el-Kaştan hayatını kaybetti 

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 95'e yükseldi.

İsrail’in yaptığı uluslararası yasaların ihlali ve savaş suçudur..
İsrail'in sistemli bir saldırı güderek gazetecileri hedef almasını kınıyoruz.

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Bursalı 4 ay önce Şikayet Et
    Filistinli gazetecinin canı filistinli doktordan, öğretmenden yada çocuklardan daha mı değerli
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 4 ay önce Şikayet Et
    Basın mensupları içeride diye bir yerlerini yırtanlar Filistinde 100 e yakın basın mensubu ölürken neden sesleri çıkmaz.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bunun sorumlularını Allah'a havale ediyorum Yarabbi Filistinli kardeşlerimize yardı et Yarabbi
    Cevapla
  • *Gerçek 4 ay önce Şikayet Et
    Al sana basın,al sana özgürlük heykeli,al sana insan hakları,al sana demokrasi, al sana fikir özgürlüğü,al sana kadın çocuk hakları ne ararsan hepsi yok oldu gitti.ABD,AB,BM masallarıda burada tam da Gazze de cehenem olup bitti.
    Cevapla
  • Bir Bilen 4 ay önce Şikayet Et
    Şu suçları başka bir ülke işleseydi, mesela Rusya. Dünya tepelerine çoktan binmişti. Ama siyonist bir terör örgütü olan israil bu katliamları yaptığı için kimse ses çıkarmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR