Dünyanın Tadı, lezzetleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Erzurum'da

Türk ve dünya mutfağının birbirinden farklı lezzetlerini ekranlara taşıyan Dünyanın Tadı, izleyenlerini lezzet yolcuğuna çıkarıyor. Dünyanın Tadı bu hafta, iklimi soğuk fakat insanı sıcak olan Erzurum'dan izleyenlerinin karşısına çıkıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2024 10:44 GÜNCELLEME 13.01.2024 10:44 MEDYA
Dünyanın Tadı, lezzetleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Erzurum'da
Dünyanın Tadı, lezzetleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Erzurum'da

Dünyanın Tadı,  farklı lezzetleri keşfetmeye devam ediyor. Lezzet turunun bu haftaki durağı tarihi güzellikleri ve eşsiz mutfağıyla Erzurum oldu. Lezzet şölenine cağ kahvaltısıyla başlayan Dünyanın Tadı, cağ kebabı ile kahvaltı yaparken kebabın tüm aşamalarını da izleyenleriyle paylaştı. Daha sonra açık havada dut sirkeli cacık yapımını ve püf noktalarını izleyenlerine anlatan Esirgenç, kapama yemeğinin yapımına da eşlik etti ve izleyenleri için tadına baktı. Gül böreğine benzeyen, üzerine şerbet dökülmeyen baklavayı gören Esirgenç şaşkınlığa uğradı. Sonrasında ise Erzurum'un meşhur kahvaltılığı hasutanın yapılışını ekranlara taşıdı. 

Sonrasında Esirgenç, odun ateşinde eritilerek servis edilen ve Erzurum'un geleneksel lezzeti olan kandil peynirinin tadına baktı ve çok beğendi. Binbir çeşit böreği, tatlısı, peyniri ile zengin bir kahvaltı sofrasıyla karşılaşan Esirgenç bu lezzetleri ve yapım aşamalarını izleyenlerine aktardı.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ‘’Dünyanın Tadı’’, birbirinden farklı lezzetler ve tariflerle her Cumartesi saat 17.00’de Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR