Harran’ın tarihe tanıklık etmiş yapılarının hikayesi

İzleyenlerini adeta tarihi bir yolculuğa çıkaran Tarihte Yürüyen Adam bu hafta, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Şanlıurfa'nın Harran ilçesinden izleyici karşısına çıkıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2024 17:33 GÜNCELLEME 25.01.2024 17:33 MEDYA
Harran’ın tarihe tanıklık etmiş yapılarının hikayesi
Harran’ın tarihe tanıklık etmiş yapılarının hikayesi

Her insan gibi her tarihi yapının da bir öyküsü vardır. İnşa edildiği dönemin atmosferini, enerjisini yansıtan yapıların ilk hallerini, değişim sürecini ve son hallerini ekranlara taşıyan Tarihte Yürüyen Adam aynı zamanda tarihi yapıların hikayesini izleyenleriyle paylaşıyor. Tarihte Yürüyen Adam bu hafta, peygamberler şehri olarak da anılan Şanlıurfa'nın Harran ilçesine gidiyor. Han El-Ba'rur adı verilen 800 yıllık kervansarayın, Anadolu'nun en fazla süslemeli taşına sahip ve perde duvar örgüsünün kullanıldığı ilk yapı olan Harran Ulu Camii'nin ve başarılı altyapı sistemleriyle tarihi hamamların hikayesini anlatıyor. Emeviler devrinde II. Mervan tarafından 744-750 tarihleri arasında yaptırılan ve Türkiye'de İslam mimarisinde yapılmış en eski cami olan Harran Ulu Camii'nin hikayesi ve son görüntüleri Ülke TV ekranlarına taşınıyor. 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dört bir yanı tarih kokan Türkiye'nin tarihi mirasını ve öyküsünü ekranlara taşıyan "Tarihte Yürüyen Adam" her Cumartesi saat 16:00 ve her Pazar 12:15'te Ülke TV ekranlarında...

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR