Mekteb-i Harbiye’nin hikayesi

İzleyenlerini adeta tarihi bir yolculuğa çıkaran Tarihte Yürüyen Adam bu hafta, Osmanlı'nın en ünlü harp okulu Harbiye'nin hikayesini ekranlara taşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2024 13:49 GÜNCELLEME 08.02.2024 13:49 MEDYA
Mekteb-i Harbiye’nin hikayesi
Mekteb-i Harbiye’nin hikayesi

Her insan gibi her tarihi yapının da bir öyküsü vardır. İnşa edildiği dönemin atmosferini, enerjisini yansıtan yapıların ilk hallerini, değişim sürecini ve son hallerini ekranlara taşıyan Tarihte Yürüyen Adam aynı zamanda tarihi yapıların hikayesini izleyenleriyle paylaşıyor. Tarihte Yürüyen Adam bu hafta İstanbul Şişli'de bulunan, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinde hizmet vermiş Harbiye Askeri Okulu'nun hikayesini ele alıyor.  Kurmay subay yetiştirilmek üzere 1841 yılında yaptırılan, 1853 yılındaki büyük yangından sonra tekrar inşa edilen Mekteb-i Harbiye'nin hikayesi ve müzeye dönüşme sürecini anlatan Tarihte Yürüyen Adam, izleyenlerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Osmanlı padişahlarından 4. Murad'ın miğferi, yeniçerilerin giydiği askeri kıyafetler, Osmanlı subaylarına takılan madalyalar ve birçok tarihi eser Ülke TV ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dört bir yanı tarih kokan Türkiye'nin tarihi mirasını ve öyküsünü ekranlara taşıyan "Tarihte Yürüyen Adam" her Cumartesi saat 16:00 ve her Pazar 12:15'te Ülke TV ekranlarında...

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR 2
  • Ertugrul Sariaslan 2 ay önce Şikayet Et
    işe yaramaz bu adam. bir kere daha düşünseydiniz.
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Sen çok işe yarıyorsun sanırım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR