Dünyanın Tadı, Türkiye'nin Kış Cenneti Erzurum'da

Türk ve dünya mutfağının birbirinden farklı lezzetlerini ekranlara taşıyan Dünyanın Tadı, izleyenlerini lezzet yolcuğuna çıkarıyor. Dünyanın Tadı bu hafta, Anadolu'nun beyaz incisi Erzurum'dan izleyenlerinin karşısına çıkıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2024 09:24 GÜNCELLEME 10.02.2024 09:24 MEDYA
Dünyanın Tadı,  Türkiye'nin Kış Cenneti Erzurum'da
Dünyanın Tadı, Türkiye'nin Kış Cenneti Erzurum'da

Dünyanın Tadı,  farklı lezzetleri keşfetmeye devam ediyor. Lezzet turunun bu haftaki durağı, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında eşsiz mutfağıyla Erzurum oldu. Erzurum gezisine merkezden başlayan Dünyanın Tadı, ağızları sulandıran su böreğinin yapımına eşlik etti ve tarifini izleyenleriyle paylaştı. Daha sonra güveçleriyle meşhur bir ustanın dükkanına uğrayan Esirgenç, taş fırında yapılan bu lezzetleri ekranlara taşıdı.

Sonrasında Esirgenç, Erzurum'un olmazsa olmazı kıtlama çay nasıl içilir, soğuk suda çay nasıl demlenir hepsini izleyenleriyle paylaştı ve bizzat uygulamalı olarak gösterdi. Esirgenç daha sonra, konuk olduğu mutfakta tatlı çorba yapımını öğrendi ve izleyenleri için tadına baktı. Ev lezzetlerinden sokak lezzetlerine birçok yöresel yemeği gözlemleyen ve tadına bakan Esirgenç, bu lezzet deneyiminden hayli memnun kaldı.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ‘’Dünyanın Tadı’’, birbirinden farklı lezzetler ve tariflerle her Cumartesi saat 17.00’de Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR