En İyisi Gezmek, Osmanlı'nın ilk topraklarından Bilecik'te

Gittiği hiçbir yerde yabancılık çekmeyen ekranların samimi sunucusu Harun Şen’in hazırlayıp sunduğu En İyisi Gezmek, başta Osmanlı olmak üzere tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bilecik'ten renkli kareleri ekranlara taşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2024 17:27 GÜNCELLEME 15.02.2024 17:27 MEDYA
En İyisi Gezmek, Osmanlı'nın ilk topraklarından Bilecik'te
En İyisi Gezmek, Osmanlı'nın ilk topraklarından Bilecik'te

Tarlada, bağda, bahçede, çarşıda, pazarda kısacası her yerde Anadolu insanının yaşamına eşlik eden Harun Şen, manili sözleri ve keyifli sohbetleriyle izleyenlerini gülümsetiyor. En İyisi Gezmek bu hafta tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve eşsiz lezzetleriyle Bilecik'ten evlere konuk oluyor. Şen, Bilecik turuna bir esnaf ziyareti ile başladı. Demir gibi sağlam sepetler üreten esnafla eğlenceli diyaloglar gerçekleştiren Şen, daha sonra el dokuması Lefke bezi üreten hanımlardan üretim hakkında bilgi aldı. Sonrasında meşhur Osmaneli mantısı yapan hanımların yanına giden Şen, bu meşhur lezzetin yapımına bizzat eşlik etti. 

Programına kurutulmuş hurma bahçesinden devam eden En İyisi Gezmek, daha sonra boza satan bir esnafla bir araya geldi. Meşhur bozanın tadına bakan Şen, bu lezzet karşısında mest oldu. Şen, daha sonra Osmanlı'nın manevi kurucusu ve Osman Gazi'nin akıl hocası Şeyh Edebali Hz.'nin türbesini ziyaret ederek hikayesini dinledi ve izleyenleriyle paylaştı.

Kabuğuna sığmayan program "En İyisi Gezmek" her hafta sonu saat 20:00'da Ülke TV ekranlarında... 

 

 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR