Gündüz Gece, medeniyetlerin buluşma noktası Mardin Midyat'ta

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve zengin mutfağıyla Mardin'den evlere konuk oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2024 17:42 GÜNCELLEME 16.02.2024 17:42 MEDYA
Gündüz Gece, medeniyetlerin buluşma noktası Mardin Midyat'ta
Gündüz Gece, medeniyetlerin buluşma noktası Mardin Midyat'ta

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece", izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece"nin bu haftaki adresi, kültürel zenginliği ve eşsiz lezzetleriyle Mardin'in Midyat ilçesi oluyor. Mardin'in yöresel oyunlarıyla programına hızlı bir başlangıç yapan Kürşat, bir yandan kaburga dolması yapan hanımlara eşlik etti bir yandan da yanık sesiyle türküler söyledi.

Kürşat, daha sonra 1925'te Cevat Paşa tarafından yapılan Midyat'ın ilk Camisi Cevatpaşa Camii'nden eşsiz görüntüleri ekranlara taşıdı. Tarihi cami hakkında bilgi alan Kürşat, caminin mimarisi ve ışıklandırmasına hayran kaldı. Sonrasında dünya kültür miras listesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi'ni gezen Kürşat, kilisenin tarihi hakkında bilgi verdi. Kürşat Midyat gezisinde hem güldü hem güldürdü hem de tarihi yapıların etkileyici görüntüleri ve hikayelerini izleyenleriyle paylaştı.

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR