BBC yazdı! İsrail-İran tiyatrosuna Erdoğan ayarı

Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan-Hamas Lideri Haniye görüşmesini analiz eden BBC Türkçe, görüşme ile İsrail-İran tiyatrosu nedeniyle dikkatlerin Gazze’de yaşananlardan uzaklaşmasının önüne geçildiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2024 16:40 GÜNCELLEME 22.04.2024 17:18 MEDYA
BBC yazdı! İsrail-İran tiyatrosuna Erdoğan ayarı
BBC yazdı! İsrail-İran tiyatrosuna Erdoğan ayarı

    HABER7

Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul'da dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. İki buçuk saat süren görüşmede 7 Ekim'de başlayan ve devam eden Hamas-İsrail savaşı ile Gazze'de ateşkes ve insani yardım konuları ele alındı.

DÜNYAYA DAMGA VURDU

Savaşın gölgesinde gerçekleşen Erdoğan-Haniye görüşmesi dünya basınında geniş yankı buldu. İsrail gazeteleri görüşmeyi manşetlerine taşırken ABD,İngiliz ve Fransız medya kuruluşları başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden medya organları kritik görüşmeyi önemli haberler arasında okuyucularına duyurdu.  

BBC'DEN ANALİZ

Dünyanın en büyük medya kuruluşlarından biri olan İngiliz yayın kuruluşu BBC, Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye görüşmesine ilişkin bir analiz haberi yayınladı. BBC News Türkçe'nin "Hamas’ın siyasi lideri Haniye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü: Ziyaret neden önemli?" başlıklı haberinde çarpıcı tespitlere yer verdi. 

BBC News Türkçe, Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye görüşmesinin zamanlamasına dikkat çekerek Ortadoğu’da İran-İsrail geriliminin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme denk getirilmesine vurgu yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hamlesiyle dikkatleri tekrar Gazze'ye çektiğini belirtti. 

BBC ilgili haberinde "Hamas siyasi liderinin ziyareti, son günlerde dikkatlerin Gazze’de yaşananlardan uzaklaşıp İran-İsrail gerilimine odaklandığı bir dönemde gerçekleşmesi açısından önemli. Türkiye, bölgenin iki önemli ve rakip ülkesi arasında yaşanan askeri gerilimin hem yeni bir bölgesel savaşı tetiklemesi hem de Gazze bunalımını gölgelemesi sonucunu yarattığı için kaygılı." ifadelerine yer verdi. 

İngiliz yayın organı Dışişleri Bakanlığı'nın 19 Nisan'da yaptığı 'itidal' çağrısının da altını çizerek "Türkiye, bu nedenle diplomatik çabalarının odağına ateşkes ve iki devletli çözüm perspektifine yeniden dönülmesini yerleştirdi." dedi. 

 

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • ti-bab 1 hafta önce Şikayet Et
    Et Reis çok doğru bi şey yaptı.Bu Müslüman düşmanı iran ve sahibi terörist siyonistlerin oyununu ifşa etti.
    Cevapla
  • Cemil GözBoyacı 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu arada israilin soykırımını desteklemek için canla başla yaptığı ve yapmaya devam ettiği yardımları da sizin gibilerin gözünden gizledi.
    Cevapla
  • 61kayi 1 hafta önce Şikayet Et
    Şii kafaların Sunii olanları sevmez Tarihi irteleyin örneklerini çok görülur
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İran kaç tane gavur öldürmüş ama müslüman milyonlarca kolpacı İran.
    Cevapla
  • Ahmet çakal 1 hafta önce Şikayet Et
    İran hal edilmeden itrail in hesabı kesilemez!
    Cevapla
  • Leyla 1 hafta önce Şikayet Et
    Aynen onlar kardeştir. Birbirlerinin varlık sebebidir. Biri olmadan diğeri VARLIĞINI sürdüremez. İsrail ve İran sürekli yalan sahte savaş çığırtkanlığı ve saldırılarla hedef saptırmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Reis çok doğru bi şey yaptı.. Bu Müslüman düşmanı iran ve sahibi terörist siyonistlerin oyununu ifşa etti..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR