TRT'den bir küresel hamle daha! Resmen açıklandı

TRT tarafından düzenlenen "TRT-İspanyolca Konuşulan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi" kapsamında yarın TRT İspanyolca dijital haber platformunun tanıtımı yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 10:01 GÜNCELLEME 25.04.2024 10:01 MEDYA
 TRT'den bir küresel hamle daha! Resmen açıklandı
TRT'den bir küresel hamle daha! Resmen açıklandı

TRT'den yapılan açıklamaya göre, küresel medya faaliyetleriyle sınırları aşan kurum, uluslararası dijital haber platformlarına bir yenisini daha ekliyor.

Türkiye'nin sesini küresel çapta duyurmak amacıyla çalışmalarını sürdüren TRT, bugün Hilton Bosphorus İstanbul'da "TRT-İspanyolca Konuşulan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi" düzenliyor.

Zirve kapsamında yarın, TRT İspanyolca dijital haber platformunun tanıtımı da yapılacak.

Zirveye, İspanya, Meksika, Kolombiya, Arjantin, Peru, Venezuela, Guatemala, Ekvator ve Bolivya'nın da aralarında bulunduğu İspanyolca konuşulan 18 ülkedeki medya kurumlarından 17 genel müdür, 21 gazeteci, 16 yönetici ve Türkiye'de öğrenim gören Latin Amerikalı ve İspanyol 40 öğrenci katılacak.

Zirvede gazetecilere yönelik "Uluslararası Gazetecilik" konulu çalıştay da düzenlenecek.

Tanıtımın ardından "Diziler Aracılığıyla Karşılıklı Anlayışın Güçlendirilmesi: Türkiye ve İspanyolca Konuşulan Ülkeler", "Kamu Hizmeti Yayıncılığı Bakış Açısından Türkiye-İspanyolca Konuşulan Ülkeler İlişkileri: Ortak Bir Vizyon ve Gelecekteki Muhtemel Zorluklar" ile "Küresel Haber Akışının Değişen Yüzü: Küresel Anlayış ve Eşitlik İçin İspanyolca Konuşulan Ülkelerin Sesini Duyurmak" konulu paneller gerçekleştirilecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR