DMM'den Medya Radar'ın 'Cumhurbaşkanlığı 'zarar' Başkanlığı' haberine tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), DMM kâr amacı taşıyan bir kurum olmadığı için "İletişim Başkanlığının kar ya da zarar etmesi gibi bir durum söz konusu değildir.' ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 15:29 GÜNCELLEME 10.05.2024 15:38 MEDYA
DMM'den Medya Radar'ın 'Cumhurbaşkanlığı 'zarar' Başkanlığı' haberine tepki
DMM'den Medya Radar'ın 'Cumhurbaşkanlığı 'zarar' Başkanlığı' haberine tepki

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 2022 yılını 1 milyar 860 milyon 438 bin lira zararla kapattı." iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşlar içerisinde yer alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, kar amacı taşıyan bir kurum, kuruluş veya ticari işletme olmadığı kaydedilen açıklamada, "Bu kapsamda İletişim Başkanlığının kar ya da zarar etmesi gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Başkanlığın, yıl içerisinde hayata geçireceği faaliyetler için kendisine bütçeden tahsis edilen ödeneği kullandığı, 2022 yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda bütçe giderlerinin hangi kalemlerde yapıldığının tüm şeffaflığıyla yer aldığı belirtildi.

Başkanlığın mevzuatlar kapsamında faaliyet geliri bulunmadığı aktarılan açıklamada, elde edilen vergi gelirlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı veznelerine gelir kaydedildiği, "Genel Bütçeli Kurum" olduğundan ötürü ise herhangi bir faaliyet sonucu elde edilen gelir kalemi bulunmadığı belirtilerek asılsız iddialara itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    demekki hayırlı bir iş yapılıyor
    Cevapla
  • ASİLTÜRK 1 hafta önce Şikayet Et
    ÇAPUL medyadan hayırlı bir şey beklenirmi
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 hafta önce Şikayet Et
    Dava açılsın, zararı çıkarmak için hberdeki tutar tazminat olarak istensin
    Cevapla
  • ekrem 1 hafta önce Şikayet Et
    İletişim bakanlığı olarak bütçemiz şu kadar , harcmamız şu kadar , Bütçe açığı yada fazlamış şu kadardır diyemediniz mi arkadaş.
    Cevapla
  • YILDIRIM 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu sözde "Medya Radarı" isimli dezenformasyon kanalının adını ya "Medyası Lağımı" yapın yada bunların radarına (çanak antenine) öyle bir ot tıkayın ki, asla yalan haber yapmasınlar. Yalan haber insanlığa hakarettir, yalanı doğruymuş gibi haber yapmak Siyonist taktiğidir. Onlar da kendilerinin işgalci, tecavüzcü ve terörist sıfatlarını HAMAS 'a yıkıyorlar ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR