Ünlü oyuncu Deniz Uğur'dan 'Gazze' tepkisi: Sanat camiasından utanıyorum

Soykırımcı İsrail'in Filistin'de işlediği insanlık suçuna karşı sessiz kalmayan Deniz Uğur, 'Sanat camiasındaki sessizlikten utanıyorum' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2024 17:42 GÜNCELLEME 13.05.2024 17:50 MEDYA
Ünlü oyuncu Deniz Uğur'dan 'Gazze' tepkisi: Sanat camiasından utanıyorum
Ünlü oyuncu Deniz Uğur'dan 'Gazze' tepkisi: Sanat camiasından utanıyorum

Dünya, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de uyguladığı soykırıma sessiz kaldı. Türkiye, katliama tepki göstererek Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek çıktı. Oyuncu Deniz Uğur da, Filistin'de yaşanan zulme sessiz kalmadı.



Gazze'de savaş değil soykırım yaşandığını vurgulayan Deniz Uğur Gülener şöyle konuştu:

7 ay oldu artık uykusuzum, iyi uyku uyuyamadım o zamandan beri. Zaten bütün duygularımı da paylaştım sosyal medyadan, artık söyleyecek bir şey yok. Kocaman bir balon oldu ortaya çıktı. Batı ülkelerinin demokrasi anlayışını, insan hakları özgürlük propagandasının yaptıkları, bütün kavramların içi boş çıktı.

GERÇEK BİR TAVIR ALINSAYDI...

Ne kadar adaletsiz çifte standart uyguladıkları, böyle oldukları ortaya çıktı. Gerçek bir tavır alsaydı batı devletleri yönetimleri, o zaman İsrail bu kadar cürretkar davranmazdı. Yani kınıyormuş gibi görünüyorlar ama el altından silah gönderiyorlar. Savaşı finanse ediyorlar. Savaş demek istemiyorum ama bu bir katliam.



BATI'YA DAİR TEK MUTLU EDEN ŞEY...

Şu anda beni batıya dair mutlu eden tek şey oradaki halkların, ben onlara insan diyorum, gerçek insanların kendi devletlerine gösterdiği tepki, protestolar ve hiçbir şey yapamasalar dahi duyuruyorlar, dikkat çekiyorlar. Oradan gelen tepkilere de bakarsanız Gazze'dekilere moral veriyorlar. İnsanlar bunu yapmasaydı, bu şekilde direnişe katkı sağlamasaydı kimler olacaktı ki? Beni batıya dair mutlu eden tek şey bu.

Orta Doğu'daki projeler, planlar ne olursa olsun sonuçta yüce rabbimin planıdır. Ben İsrail'in yalnızlaşmasını buna bağlıyorum. Bir oyun kurmaya çalıştılar, ayaklarına dolandı tuzakları. Asla umutsuz değilim, ama bugün veya yarın illaki adalet yerini bulacak. Çünkü önemli olan insanlarda bu bilincin uyanmasıydı. Çünkü uyandılar, doğruları konuşuyorlar artık.

"SANAT CAMİASI KORKMAKTAN KORKUYOR"

İnsan olan zaten rahat uyuyamazdı. Birçok tarifi var bunun, bu bir hastalık… Bundan kurtulmamız gerekiyor. Sanat camiasındaki sessizlikten utanıyorum. Ben toplumun bir kesiminin hipnotize edildiğini düşünüyorum, algı yöntemleriyle ben profesyonel bir şekilde uyarıldım. "Sen bir oyuncusun, neden kariyerine zarar veriyorsun? Sana mı kaldı bu işler, siyaset mi yapıyorsun?" dediler. Derler ya, bazılarının gözleri ve kalpleri mühürlüdür. Bizim camiamızdaki kimsenin korktuğunu düşünmüyorum. Tuzu kuru çok fazla ünlü var. Bence onlar korkmaktan korkuyor. Bu aciz bir durum. Ben çok tepkiliyim camiaya.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • MERSİNLİ 1 ay önce Şikayet Et
    Milliyetçi geçinen ÜNLÜLER hepiniz bir Deniz UĞUR bile olamazsınız UMARIM KANINA DOKUNANLARDA İÇİNİZDE VARDIR
    Cevapla
  • Son Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu lafları söylemen için onlardan darbe mi yemen gerekiyordu ki...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim sanat camiası ancak Hepimiz Hrant DİNK' iz der hrant dink olurlar ama 35.000 fazla insan katledilmiş umurlarında değil sözüm ona aydın geçinirler. olmaz olsunlar.
    Cevapla
  • nuri 1 ay önce Şikayet Et
    deniz uğur hanıma sonsuz teşekkürler
    Cevapla
  • seyyah 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzeyi destekleyen herkes , dini milliyeti farketmez bizim için ehemniyetlidir. Deniz hanım ve onun gibi yüreğinde vicdan,merhamet insanlık sevgisi olan insanları tehtid eden , Gazze alehinde uyaran kişiler ya da gruplar kimlerdir, bizler da toplum olarak bilelim ve tepkimizi onlara gösterelim .protesto ile,eğer üretim yapan kurumsa ürünleri protesto edelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR