Gazetecilerden yeşil pasaport çağrısı!

Anadolu Yayıncılar Federasyon Genel Başkanı Sinan Burhan, gazetecilerin yeşil pasaport talebini yineleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2024 12:00 GÜNCELLEME 16.05.2024 12:44 MEDYA
Gazetecilerden yeşil pasaport çağrısı!
Gazetecilerden yeşil pasaport çağrısı!

Gazetecilerin yurt dışına çıkarken yaşadıkları vize problemini ortadan kaldıracak yeşil pasaport talebi devam ediyor. Anadolu Yayıncılar Federasyonu öncülüğünde bir grup gazeteci, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, yeşil pasaport taleplerini iletmişti. Yapılan görüşmede, ilk aşamada en az 10 yıldır basın kartı bulunan gazetecilere yeşil pasaport verilmesinin beklendiği ifade edilmişti.

SİNAN BURHAN'DAN YEŞİL PASAPORT ÇAĞRISI

Anadolu Yayıncılar Federasyon Genel Başkanı Sinan Burhan, sosyal medya hesabından gazetecilerin yeşil pasaport talebini yineleyerek, "Sn. Cumhurbaşkanım dün 365 ticaret odası başkanına yeşil pasaport vereceğinizi açıkladınız. Savaş, uluslararası krizlerde gazetecilerin görevleri gereği yurt dışına çıkmaları gerekiyor. Gazetecilere de bir an önce yeşil pasaport verilmelidir." dedi.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DESTEK VERMİŞTİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, gazetecilere yeşil pasaport verilmesine dair kanun teklifine ilişkin 6 Ocak'ta, "Belli bir süre bu mesleğe emek vermiş değerli basın mensubu arkadaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi gayet şık, doğal bir davranış olur. 15 sene ya da 10 sene gibi bir süre bu mesleğe emek vermiş arkadaşlarımızın yeşil pasaport almalarının önünü açmak lazım. Tabii burada karar verecek olan TBMM’dir. TBMM’de de bu konuda teklifler değerlendirilir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bu yaklaşımı bir kere daha buradan ifade etmiş olalım. Ümit ederim ki en kısa zamanda gazeteci arkadaşlarımızın yeşil pasaport almaları mümkün olur." demişti.

YEŞİL PASAPORT KİMLER ALABİLİR?

Yeşil pasaport bir diğer adıyla hususi pasaport belirli kademe ve kıdemi dolduran devlet memurlarına, kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve tüm bunların ailelerine verilen, pek çok avantajı bulunan pasaport türüdür. Yeşil renkte olduğu için halk arasında yeşil pasaport ismiyle hatırlanmaktadır. 

YEŞİL PASAPORTUN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yeşil pasaport sahipleri birçok ülkeye belirli günle sınırlı olmak şartıyla vizesiz seyahat edebilir. Yeşil pasaport için gerekli evraklar ve yeşil pasaport şartları hakkında yazımızdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Hadi 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan bu işlerin iyice tadını kaçırdınız Olmadı Diplomatik pasaport verelim Niye olmasın herşey zaten çığırından ÇIKTI
    Cevapla
  • Geçiniz 1 ay önce Şikayet Et
    Oldu gazetecilerin ne özelliği varmış?
    Cevapla
  • Adem 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en çok istismar edilen ve hainlerin sığınağı olan gazeteciliğe bu pasaport verlirse vay halimize.
    Cevapla
  • hakan taşkın 1 ay önce Şikayet Et
    bu işin sonu varmı gazetecinin her türlü hakkı var zaten emeklilerde istesin, aşçılarda istesin, boyacılarda istesin,
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Yok artık. Bir sürü vatan haini ajan gazeteci olan bir ülkede gazetecilere bu hak verilemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR