TRT Afrika'dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari: Gazze'ye sessiz kalmamalıyız

TRT'nin düzenlediği NEXT by TRT World Forum etkinliğinde "Güven mi Tuzak mı? Sosyal Medyanın Karmaşasında Yol Almak" başlıklı panel yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2024 17:26 GÜNCELLEME 18.05.2024 17:26 MEDYA
TRT Afrika'dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari: Gazze'ye sessiz kalmamalıyız
TRT Afrika'dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari: Gazze'ye sessiz kalmamalıyız

NEXT by TRT World Forum'da "sosyal medyanın karmaşasında yol almak" konulu panel düzenlendi
İSTANBUL (AA) -

Panelde, TRT Afrika'dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari, film yapımcısı ve araştırmacı gazeteci Amjad Al Nour, ABD'li gazeteci ve yapımcı Noor Tagouri, The plug markasının kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Sherrell Dorsey konuştu.

İnsanların seslerini duyurmak için sosyal medyayı bir araç olarak kullanması gerektiğini belirten Jari, "Gazze'deki olaylar herkesi ilgilendiren mühim bir mesele, biz de geçmişte koloni mağduru olduk. Sesimizi sosyal medyadan duyurabileceğimize inanıyorum. Sessiz kalmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Jari, sosyal medyanın yeni neslin başına gelen en güzel şeylerden biri olduğuna işaret ederek, insanların bu şekilde seslerini duyurabildiklerini ve başarı elde edebildiklerini kaydetti.

- SOSYAL MEDYADA SAMİMİYET

Nour da sosyal medyada insanların daha fazla kitleye ulaşmak için mi, yoksa gerçekten samimi olduğu için mi paylaşım yaptıklarının anlaşılabildiğine dikkati çekti.

Konuşmasında bir gazetecinin öldürülmesini ele alan Nour, "Üzerinde basın yeleği, kafasında miğfer varken öldürülmüştü. Bunu gördüğümde bir bağ kurduğum için onu öldüren kişiyi ifşa etmek istedim" dedi.

- SOSYAL MEDYADA AHLAKI SORUMLULUK

Tagouri ise çok küçük yaşlardan itibaren sosyal medyayı kullandığını dile getirerek, sosyal medyada daha fazla kişiye ulaşmak için trendlere uymaktansa kendini yansıtmayı ve anlattığı hikayelerle insanlarla bağ kurmayı sevdiğini anlattı.

İnsanların sosyal medyada şeffaf ve ahlaki sorumluluğuyla paralel olması gerektiğini ifade eden Tagouri, "tık tuzağını" da çözülmesi gereken bir problem olarak değerlendirdi.

- DEZENFORMASYON PROBLEMİ

Dorsey ise araştırmacı ve gazetecilerin en büyük probleminin dezenformasyon olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Medya raporlamalarında yanlışlıklar yapıldığını ve gerekli kontrollerin sağlanmadığını vurgulayan Dorsey, teyit süreçlerinin etkin bir biçimde kullanılması gerektiğini söyledi.

Dorsey, sosyal medyanın gençlerin ruh sağlığı üzerinde negatif etkileri olduğunu belirtti.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR