'Hacer' filminin çekimleri devam ediyor! Dikkat çeken detay

Yeşim Tonbaz’ın ilk uzun metraj filmi “Hacer”in çekimleri devam ediyor. Filmin ekibinin büyük kısmının kadınlardan oluşması da dikkat çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2024 19:29 GÜNCELLEME 22.09.2024 20:39 MEDYA
'Hacer' filminin çekimleri devam ediyor! Dikkat çeken detay
'Hacer' filminin çekimleri devam ediyor! Dikkat çeken detay

Yeşim Tonbaz’ın ilk uzun metraj filmi “Hacer”in çekimleri Karabük’te devam ediyor. TRT ortakyapımı ve Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği olan filmin yapımcısı Merve Sena Kılıç.

Filmin ekibinin büyük kısmının kadınlardan oluşması da dikkat çekiyor.



OYUNCU KADROSU

Filmde “Hacer” karakterini Münibe Millet canlandırıyor. Çocuk oyuncu Burak Alagöz ise Hacer’in oğlu rolünde. Son dönemin genç yıldızlarından, Güldüy Güldüy Çocuk ve Tozkoparan İskender’den tanınan Alperen Efe Esmer ise filmde “Çoban” karakterine hata veriyor. Tecrübeli oyuncu Muttalip Müjdeci, filmin ana karakterlerinden “Muhtar”ı canlandırıyor. Sinema ve dizi sektörünün en tecrübeli isimlerinden olan Sennur Nogaylar ise “Mukaddes” rolüne hayat veriyor. Genç oyuncu Serkan Altıntaş ve Barçın Çalış da oyuncu kadrosunda yer alıyor..



Filmin görüntü yönetmeni ise Kürşat Üresin. Kendisini son dönemde Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” ve Zeki Demirkubuz’un “Hayat” filmindeki başarılı çalışmaları ile tanıyoruz. Çekimleri Karabük’te yapılan “Hacer”e Karabük Belediyesi de destek oluyor. Türkiye’nin en genç belediye başkanı olan Özkan Çetinkaya, filme lojistik destek sağlayarak ciddi katkıda bulunuyor.

Karabük’ün dört bir tarafında çok çeşitli mekanlarda çekimi yapılan film için Karabük Merkez, Yenice’nin Gökbel Köyü, Çukurca Köyü ve Safranbolu’da set kuruldu.



Filmin Hikayesi Karabük’ün eşsiz doğasının eşlik ettiği hikaye ise Hz Hacer’in kadim hikayesinin modern bir yorumu…

Şehirde yaşayan Hacer, babasından kalan evi satmak için köye döner. Babasını hiç görmemiştir ve annesini de erken yaşta kaybetmiştir. Satmak için geldiği ev ile bağ kuran Hacer’in, sütten bir türlü kesilmeyen 3 yaşındaki oğlu da köyde değişir.

Hacer, satmak için geldiği evi mülteci bir çoban ile imar eder ve dönüşümünü tamamlayarak şehre döner…



Filmin Künyesi

Yazan-Yöneten: Yeşim Tonbaz
Yapımcı: Merve Sena Kılıç
Uygulayıcı Yapımcı: Betül Demir
Görüntü Yönetmeni: Kürşat Üresin
Sanat Yönetmeni: Sıddıka Açıkbaş
Yardımcı Yönetmen: Serpil Tunç
Süpervizör: Abdulhamit Güler



Senarist-Yönetmen Yeşim Tonbaz filme dair açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Hacer babasından kalan evi satmak üzere hiç görmediği köye giden ve o evi satmaya giden bir kadının hikâyesi. Satmaya gittiği evla bağ kuruyor. İki buçuk yaşında sütten hala kesilmemiş oğlu için de burası bir dönüşüm mekanı haline geliyor. Bir aidiyet ve keşfetme hikayesi esasında…



Yeşim Tonbaz kimdir?

1984 Sivas doğumlu Yeşim Tonbaz, Sinema yazarlığının yanı sıra çeşitli yayın organlarında editörlük ve yöneticilik yaptı. Birçok kısa film ve belgeselde çeşitli görevlerde yer aldı. 2016’da çektiği ilk kısa filmi ‘Askıda’, AB Delagasyonu İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda 3. ödülü aldıktan sonra dünyanın en önemli kısa film festivallerinden biri olan Oberhausen Film Festivali’ne katıldı. BM’nin New York’taki merkezinde de gösterilen Askıda, İtalya, İspanya, Hindistan başta olmak üzere birçok ülkede film festivaline katıldı.



İkinci kısa filmi Münhasır 2020 yılında festivallere katılmaya başlayan Tonbaz, bu film ile çok sayıda ödül aldı. Dünya prömiyerini Uluslararası Torino Film Festivali’nde yapan Münhasır, Uluslararası İpekyolu Film Festivali’nde 3 ödül aldı. Uluslararası Uşak Film Festivali’nde de en iyi senaryo ödülü alan Münhasır, Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’nde “En İyi Kısa Film” ödülüne uzandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR