7 Ekim'i gözyaşlarıyla sunan kadın gazeteci Netanyahu'ya övgüler dizdi!

7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı harekatını Skynews kanalında gözyaşları içerisinde sunan spiker Sharri Markson, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşerek ona övgüler dizdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 16:25 GÜNCELLEME 10.10.2024 16:26 MEDYA
7 Ekim'i gözyaşlarıyla sunan kadın gazeteci Netanyahu'ya övgüler dizdi!
7 Ekim'i gözyaşlarıyla sunan kadın gazeteci Netanyahu'ya övgüler dizdi!

   Haber7-ÖZEL

İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliam bir yılını aşarken, İsrail'e ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin desteği aralıksız sürerken, 42 bini aşkın insanın hunharca katledildiği Gazze'yi görmezden gelen dünya medyası ise İsrail yanlısı haberlerine ara vermeksizin devam ediyor. 



7 Ekim 2023'te Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Harekatı'nı spikerliğini yaptığı Skynews kanalında gözyaşları içinde sunan spiker Sharri Markson, 1 yıl sonra 42 bin insanın ölümüne neden olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. Netanyahu'nun Başbakanlık ofisinde gerçekleştirilen ve bir saat süren görüşme sonrası Skynews spikeri Markson, görüşmeye ilişkin bazı bilgileri vererek Netanyahu'ya övgüler yazdı.

"NETANYAHU İLE TANIŞMAK OLAĞANÜSTÜYDÜ"

Görüşmedeki konuşulanların genel anlamda gizli tutulduğunu ancak Netanyahu'da aldığı izinle bazı bilgileri paylaşabileceğini belirten Markson, Hamas-İsrail savaşının Suudi Arabistan'la yapılması planlanan anlaşma nedeniyle çıktığını söyledi. Netanyahu ile tanışmanın ve onunla 'savaş' hakkında konuşmanın kendisi için olağanüstü bir deneyim olduğunu savunan Avustralyalı gazeteci, "Benim için kişisel olarak ve kesinlikle bir gazeteci olarak bu hayatımın toplantısıydı." ifadelerini kullandı. 

Netanyahu'yu eski İngiltere Başbakanı Winston Churchil'e benzeten Markson, "Churchill'in Nazilere karşı mücadelesi sırasında onunla oturup sohbet etme şansına sahip olduğunuzu hayal edin. İşte böyle bir şeydi." dedi.

ATEŞKES YAPILMAMASININ DOĞRU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Yazının devamında katliamcı Netanyahu'ya övgüler dizmeye devam eden SkyNews spikeri, Netanyahu'nun güçlü ve sert göründüğünü ve vizyonunda net olduğunu ifade etti. Markson, Netanyahu'nun stratejisinin 'Yahudi devletinin hayatta kalması' olduğunu belirtirken, Netanyahu'nun ateşkes kararı almamasının da doğru olduğunu ifade etti.

Soykırıma uğrayan 42 bin insanı, 20 bin çocuğu görmezden gelen Avustralyalı gazeteci, "Netanyahu, Joe Biden dâhil uluslararası toplumun uyarılarını dinleyip ateşkes sağlasaydı, hem Hamas hem de Hizbullah İsrail için hâlâ büyük bir tehdit oluşturacaktı. Ama aslında hepsi neredeyse yok oldular." diyerek ateşkes yapılmaması kararının doğruluğunu savundu. 

'YAHUDİ DEVLETİ'NİN NE KADAR KÜÇÜK OLDUĞUNU HATIRLATAN HARİTA

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 7 Ekim'den sonra düşen siyasi popülaritesinin yükselişe geçtiğini ve anketlerde en yakın rakiplerine 30 puan fark attığını söyleyen Sharri Markson, Başbakanlık ofisindeki bir haritayı ve anlamını da aktardı. Markson, Netanyahu'nun ofisinde Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Doğu Avrupa'nın büyük bir haritası olduğunu ve Netanyahu'nun bu haritaya her baktığında 'Yahudi devleti'nin ne kadar küçük olduğunu hatırlattığını söyledi.

Netanyahu'ya methiyelerine yazısı boyunca devam eden Markson, "Netanyahu'nun vatandaşlarını korumak ve İsrail'in bekasını sağlamak için zayıf karakterli uluslararası liderlerden izin istemeyeceğini gördük. Dünyadaki tek Yahudi vatanının geleceği tamamen onun omuzlarındadır." ifadelerine yer verdi. 

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • Misafir 36 dakika önce Şikayet Et
    Bu kâfir oğlu kâfirler için haçlı zihniyeti her zaman canlı.
    Cevapla
  • Atatürkçü 1 saat önce Şikayet Et
    Aslında Churchill de Netenyahu da aynı zihniyet.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    ipini tutanlara sadakatini göstermis bu dan doğal ne var ki? alışmış bunlar tasmalı gezmeye.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Dizin dizin Allah'ın hesabı da işliyor hiç şüpheniz olmasın pis zalimler kafirler.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Ne var bunda yahudi elbete yahudiyi sever tutar detekler neden rahatsiz ediyor bizi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR