ÇAYKUR 500 personel alımı devam ediyor!

ÇAYKUR Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde istihdam etmek üzere, en az ilkokul mezunu işçi ve çay eksperi kadrolarına 500 kişilik personel alımı yapılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2021 08:31 GÜNCELLEME 24.03.2021 08:31 MEMUR
ÇAYKUR 500 personel alımı devam ediyor!
ÇAYKUR 500 personel alımı devam ediyor!

ÇAYKUR işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikaları için Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi bölümü mezunu 200 geçici çay eksperi ve noter kurası ile 300 geçici beden işçisi alımı yapılacak. İşçi kadrosuna başvuru yapacak adayların en az ilkokul mezunu olmaları ve 18-50 yaş aralığında olmaları gerekmektedir. Peki başvuru şartları neler?

ÇAY EKSPERİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

  • MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi bölümü mezunu, 

  • 2020 KPSS Ön lisans P93 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olması,

BEDEN İŞÇİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

  • 18- 50 yaş aralığında, 

  • Erkek,

  • En az İlkokul mezunu, 

  • Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu İlin İl ve İlçelerinde ikamet etme.

NE KADAR PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

RİZE

Rize’deki çay fabrikaları için 210 beden işçisi ve 145 çay eksperi alımı yapılacak.

TRABZON

Trabzon’daki çay fabrikaları için 60 beden işçisi ve 32 çay eksperi alımı

ARTVİN

Artvin ilindeki fabrikalar için 25 beden işçisi ve 20 çay eksperi  alınacak.

GİRESUN

Giresun’daki çay fabrikası için ise 5 beden işçisi ve 3 çay eksperi alımı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İşe girmek isteyen işçi adayları 22.03.2021 – 26.03.2021 tarihleri arası 5 iş gününde İş Kurumu İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla veya Çalışma ve İş Kurumunun www.iskur.gov.tr resmi internet sitesinden müracaat edebileceklerdir. İşçi adayları ikamet ettikleri İl için bildirilen işyerlerinden sadece biri için iş başvurusu yapacaktır. 

Birden çok işyeri için başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Geçici çay eksperi başvuruları Teşekkülümüze bağlı Cumhuriyet Çay Fabrikası için ilana çıkılarak alınacak akabinde başvuruları kabul edilen çay eksperleri adayları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işlemler tesis edilerek Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun İllerindeki ihtiyaçlı fabrikalarımıza işe girmeye hak kazananların dağıtımı yapılacaktır. 

Bir işçi adayı ikametinin bulunduğu İle bağlı bir fabrikaya başvuruda bulunacak, birden çok fabrikaya başvurdukları tespit edilenler veya ikamet ettiği İl dışındaki bir işyerimize başvuruda bulunanların işlemlerinin tümü iptal edilecek ve işe giriş kurasına alınmayacak, kurada işe girmeyi hak etse bile ilgili işçi adayı ile sözleşme yapılmayacaktır. 

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde işe alınacak geçici beden işçileri, 12 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 10.00 da Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda İŞKUR nihai listeleri esas alınarak noter huzurunda yapılacak olan kura çekimiyle belirlenecektir. İşe girmeye hak kazanan işçiler talep ettikleri işyerine 2021 yılı yaş çay kampanyası açılışından itibaren işe başlatılacak, işe başlamayan veya istenen belgeleri ibraz edemeyenlerin yerine yine noter kura sıralamasında belirlenen yedek listedeki sıralamaya göre işyerine tahsis edilen sayı kadar işçinin işe başlaması sağlanacaktır. İşe başlatılan işçilerin tescil işlemleri işyerinin bağlı bulunduğu İş Kur İl Müdürlüğünce yapılacaktır.