Ticaret Bakanlığı büro personeli alımı başvuruları başladı! KPSS-2021/6 lisans ve ön Lisans...

Ticaret Bakanlığı, KPSS-2021/6 kılavuzu ile büro personeli alımı için tercih işlemleri başladı. Başvuru yapacak adayların 6 Eylül 2020 ve 25 Ekim 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından 2020-KPSS Lisans, 2020- KPSS Ön Lisans sınavlarından birine girmiş olmaları gerekmektedir. Peki Ticaret Bakanlığı başvuru şartları neler?

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2021 19:16 GÜNCELLEME 29.05.2021 19:16 MEMUR
Ticaret Bakanlığı büro personeli alımı başvuruları başladı! KPSS-2021/6 lisans ve ön Lisans...
Ticaret Bakanlığı büro personeli alımı başvuruları başladı! KPSS-2021/6 lisans ve ön Lisans...

Ticaret Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Tercih işlemleri, KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.  Yerleştirme işlemlerinde, sözleşmeli pozisyonlar için KPSSP3 ve KPSSP93 puanı kullanılacaktır.

Ticaret Bakanlığı Büro Personeli Tercihleri Başladı 

Büro Personeli alımı için tercih işlemleri 27 Mayıs-3 Haziran 2021 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 3 Haziran 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır. 

Kaç Kişilik Alım Yapılacak?

  • Ön Lisans Mezunu: 97 Büro Personeli

  • Lisans Mezunu: 153 Büro Personeli

Ön Lisans Tercih Kılavuzu (ÖSYM)

Lisans Tercih Kılavuzu (ÖSYM)

Nitelik Kodu Şartları

  • 4099: Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programlarının birinden mezun olmak.

  • 4419 Hukuk lisans programından mezun olmak.

  • 4421: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi lisans programlarının birinden mezun olmak.

  • 4429: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak. 3141 8312

  • 4431: İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama lisans programlarının birinden mezun olmak.

  • 4459: Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak.

  • 4480: Gümrük İşletme veya Gümrük İşletmeciliği lisans programından mezun olmak.

  • 4502: İnsan Kaynakları Yönetimi veya İnsan Kaynakları lisans programından mezun olmak.

  • 4503: Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

  • 4507: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası ilişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları, Avrupa Birliği İlişkileri, Uluslararası İlişkiler ve Deniz Güvenliği, Siyaset Bilimi, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.

  • 4524: İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programından mezun olmak.

  • 4525: İstatistik veya Matematik ve İstatistik lisans programından mezun olmak.

  • 4806: Aile ve Tüketici Bilimleri, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi lisans programlarının birinden mezun olmak

Başvuru Genel Şartları Neler?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki, 

  • 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki, şartları taşımaları gerekmektedir. 

  • Ticaret Bakanlığına yerleştirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacaktır. 

  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır. 

  • Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Başvuru Özel Şartları Neler?

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte unvan itibariyle aşağıdaki şartların taşınması gerektiğinden, sözleşme yapılacak pozisyonlarla ilgili aşağıdaki bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların atamaları mümkün bulunmamaktadır. 

Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranacak genel şartlara ilave olarak sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların; 

  • Sağlık bakımından büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmaması, 

  • KPSS'ye girmiş ve 2020-KPSS sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP-3, ön lisans mezunları için KPSSP-93 puanı almış olması, 

  • Sözleşmeli olarak istihdam edilecek büro personeli pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olması gerekmektedir. 

Ödeme İşlemi Nasıl Yapılacak?

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (25,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 4 Haziran 2021 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında 

e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 4 Haziran 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. 

Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir.

Ticaret Bakanlığı Tercih Kılavuzu İçin Tıklayınız!