Sağlık Bakanlığı 40 bin yeni personel alımı ne zaman yapılacak?

Kabine Toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’na 40 bin yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki 40 bin sağlık personeli alımı kadroları ve başvuru şartları belli oldu mu?

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2021 16:36 GÜNCELLEME 12.11.2021 16:37 MEMUR
Sağlık Bakanlığı 40 bin yeni personel alımı ne zaman yapılacak?
Sağlık Bakanlığı 40 bin yeni personel alımı ne zaman yapılacak?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Yoğun bir hazırlık sürecinin ardından yeni sağlık çalışanı arkadaşlarımızın atama kararı alındı. 40.000 arkadaşımız, nitelikli eğitimleri ve sorumluluk duygularıyla halkımızın hizmetinde olacak. Şimdiden, aramıza hoş geldiniz diyorum." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı 40 Bin Personel Alımı Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;
Bu vesileyle Sağlık Bakanlığımıza 40 bin yeni sağlık personeli alınacağını milletimizle paylaşmak istiyorum. Salgını ülkemizin gündemden tamamen çıkartana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Kapanma dönemlerinde verdiğimiz kapsamlı ve yerinde desteklerle ekonomik faaliyet yürüten aktörlerin ve vatandaşlarımızın telafi edilemez sorunlar yaşamalarının önüne geçtik.

''En Kısa Sürede Alacağız''

Erdoğan, sağlık hizmetlerinde herhangi bir krize asla izin vermediklerini, vermeyeceklerini dile getirdi. Vaka, hastaneye yatış, yoğun bakım ve vefat sayılarının kontrol edilebilecek bir seviyede olduğunu anlatan Erdoğan, "İnşallah bunları daha da aşağı çekeceğiz. Bu dönemde özellikle hastanelerde sunulan hizmetlerde elbette bazı aksaklıklar, gecikmeler yaşanabilmektedir. Bunların önüne geçecek tedbirleri de en kısa sürede alacağız." diye konuştu.

40.000 Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin detaylar henüz paylaşılmadı. Alımla ilgili kılavuz yayımlandığında konu hakkında Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılacaktır. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR