AFAD KPSS 60 puanla 1.749 personel alımı başlıyor! Başvuru şartları sürecine ilişkin adımlar neler?

AFAD en az KPSS 60 puan ile 1.749 sözleşmeli personel alım alım ilanı yayınladı. İki farklı ilan ile başvuru şartlarından alım yapılacak kadrolara tüm merak edilenleri açıklayan kurum, başvuruları 18 Kasım itibari ile toplamaya başlayacak. 2021 AFAD personel alımı resmi ilan metni

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2021 15:09 GÜNCELLEME 18.11.2021 11:06 MEMUR
AFAD KPSS 60 puanla 1.749 personel alımı başlıyor! Başvuru şartları sürecine ilişkin adımlar neler?
AFAD KPSS 60 puanla 1.749 personel alımı başlıyor! Başvuru şartları sürecine ilişkin adımlar neler?

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) rekor seviyede personel alımı yapacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre toplamda 1.749 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Türkiye'nin farklı illerinde farklı kadrolarda istidam sağlayacak kurum adaylardan en az 60 KPSS puan şartı arıyor.

Yayınlandığı iki farklı ilan ile başvuru tarihinde kadrolara ilişkin başvuru şartlarını açıklayan kurum 18 Kasım 2021 tarihi itibari ile başvuruları almaya başlayacak. İşte 2021 AFAD personel alımı detayları..

Üniversite bünyesine KPSS puanıyla en az 4 bin TL maaşla sözleşmeli personel alımı yapılacak!Üniversite bünyesine KPSS puanıyla en az 4 bin TL maaşla sözleşmeli personel alımı yapılacak!

LPG, Mazota (Dizel) ve Benzine zam geldi mi? 17 Kasım güncel akaryakıt fiyatları...LPG, Mazota (Dizel) ve Benzine zam geldi mi? 17 Kasım güncel akaryakıt fiyatları...

Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personel alımı başvuruları 18 Kasım 2021 saat 10.00 itibari ile başlayacak. 27 Kasım 2021 tarihi saat 17.00 itibari ile sona erecek.

Adaylar gerekli belgeler ile başvuru süresi içerisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvurularını online olarak tamamlayabilecek. 

AFAD Sözleşmeli Personel Maaşları Ne Kadar Olacak?

AFAD sözleşmeli personele ödenecek bürüt maaş cetveli yayınlanan ilan ile paylaşıldı. İşte maaşlar;

Başvuru Şartları Neler?

2.1.1. 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, şartlarını taşımak.

2.1.2. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. 2.1.3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

2.1.4. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

2.1.5. ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP (3), ön lisans mezunları için KPSSP (93) ve ortaöğretim mezunları için KPSSP (94) puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla; her il için ayrı ayrı belirtilen sayı ve öğrenim durumuna göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 (beş) katı adayın içerisinde bulunmak. Başvuran adaylardan her il için belirlenen sayıda ve öğrenim durumuna göre ilan edilen pozisyona ait en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere yapılan sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da sınava girmeye hak kazanacaktır.

2.1.6. Adaylar sadece bir il ve öğrenim durumuna göre bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için yapılacak sınava katılacağından, birden fazla il veya nitelik (öğrenim, pozisyon) için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2.1.7. Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak.

2.1.8. Kamu kurum ve kuruluşlarında “4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında” tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların son başvuru tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)

ARAMA VE KURTARMA TEKNİSYENİ ALIMI RESMİ İLAN METNİ
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI RESMİ İLAN METNİ

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Bilge 2 yıl önce Şikayet Et
    Önlisans mezunu başvuru yapamıyor mu deniyorum ama olmadı
    Cevapla
  • Oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    Lisans mezunu hizmetli kadrosuna basvurabilirmiyiz
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    anadolu lisesi mezunuyum acil durum ve afet yönetimi ön lisans okudum ne yani başvuru yapamayacak mıyım bilgi verir misiniz.
    Cevapla
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin sağlanması için bütün üst yaş sınırları kaldırılmalıdır.
    Cevapla
  • İnsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaç senedir bekliyoruz yaşımız 42 oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR