Nüfus ve Vatandaşlık İşleri yüksek maaş ile personel alımı başlıyor! KPSS şartı var mı?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri 4 farklı kadro için personel alımı yapacağını duyurdu. İlana başvurular KPSS’li ve KPSS’siz olarak yapılacaktır. Peki başvuru şartları neler?

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2022 16:35 GÜNCELLEME 29.01.2022 16:35 MEMUR
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri yüksek maaş ile personel alımı başlıyor! KPSS şartı var mı?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri yüksek maaş ile personel alımı başlıyor! KPSS şartı var mı?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri 17 kişilik sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar Kıdemli Yazılım Mimarı, Kıdemli .Net Uygulama Geliştirme Uzmanı, Uygulama Geliştirme Uzmanı ve Yazılım Test Uzmanı unvanlarında yapılacak. Sözleşmeli Bilişim personeli alımları için KPSS ve YDS şartı aranacak. Değerlendirmelerde KPSS Puanın %70’i ve YDS Puanının %30’u ele alınarak yapılacak sıralama ile adaylar belirlenecektir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Personel Alımı Hangi Kadrolarda Yapılacak?

  • 1 Kıdemli Yazılım Mimarı,

  • 7 Kıdemli .Net Uygulama Geliştirme Uzmanı,

  • 7 Uygulama Geliştirme Uzmanı,

  • 2 Yazılım Test Uzmanı,

KPSS ve YDS Şartı Var Mı?

Sözleşmeli Bilişim personeli alımları için KPSS ve YDS şartı aranacak. Adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Aynı zamanda Yabancı Dil Sınavından da İngilizce dilinden puan sahibi olmak gereklidir.

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (Yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin puanı sıfır olarak değerlendirilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla beş katı (5) aday yazılı sınava çağırılacaktır.

KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek. Ancak değerlendirmelerde puan 70 olarak sayılarak %70 KPSS Puanı ve YDS puanı %0 olarak ele alınacaktır.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Adaylar başvurularını 31.01.2022 – 07.02.2022 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların (www.turkiye.gov.tr) hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebilirler. Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır. Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan, posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar ilan edilen kadro pozisyonlarından yalnızca birine başvurabilirler.

İlana Ulaşmak İçin Tıklayınız!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR