Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı devam ediyor! Lise, önlisans ve lisans mezunu başvuru şartları

Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle 63 sözleşmeli fizyoterapist pozisyonu ile 1.588 sözleşmeli destek personeli pozisyonuna (aşçı, aşçı yardımcısı) personel alımı yapacak. Peki başvuru şartları neler?

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2022 09:05 GÜNCELLEME 16.03.2022 09:06 MEMUR
Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı devam ediyor! Lise, önlisans ve lisans mezunu başvuru şartları
Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı devam ediyor! Lise, önlisans ve lisans mezunu başvuru şartları

Milli Eğitim Bakanlığı 1.651 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. Yayınlanan ilanda bakanlığın boş kalan kontenjanlar için personel ataması kapsamında başvurular Mart ayı içerisinde başlayacak. Bu kapsamda adaylar başvurularına 21 Mart 2022 tarihi ile başlayacak olup, en geç 1 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece e-Devlet sistemi üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

  • 2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

  • Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.

  • Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak.

  • Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.

  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Sözleşmeli Fizyoterapist

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olanlardan sözleşmeli fizyoterapist pozisyonlarına, 13.11.2021 tarihli yerleştirmede en son ataması yapılmış adaydan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan üstünlüğü çerçevesinde sıradaki adayların atamaları yapılacaktır.

Sözleşmeli Destek Personeli (Aşçı ve aşçı yardımcısı)

Lisans düzeyinde;

Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Ön Lisans düzeyinde;

Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Ortaöğretim düzeyinde;

Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

  1. (Servis, pastacılık, bar, host ve hosteslik vb. bölüm mezunlarının başvuruları geçersiz sayılacak; hizmet sözleşmesi yapılmış olsa dâhi iptal edilecektir.)

  2. Başvuru için genel ve özel şartlarda aranan niteliklerin tamamını, başvurunun son günü (01.04.2022) itibarıyla taşıyor olmak.

ŞEHİRLERE GÖRE KADRO DAĞILIMLARI

SERTİFİKA VE BELGELER

  • MEB onaylı, Aşçılık Sertifikası; 3308 sayılı Kanuna Göre Aşçılık Dalında Ustalık veya Kalfalık Belgesi; Aşçı Bonservisi. 

  • Herhangi bir önlisans programı mezunu olanlardan ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olanlar ile herhangi bir lisans programından mezun olanlardan aşçılık, gemi aşçılığı, hazır yemek ve aşçılık, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları yiyecek içecek işletmeciliği/yiyecek ve içecek işletmeciliği ön lisans programlarından ya da ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olanların diploma veya mezuniyet belgeleri. (Adaylar yukarıda belirtilen programlardan mezun oldukları alt ya da üst öğrenimlerine ilişkin mezuniyet belgelerini sertifika yerine kullanabilecektir.) 

  • Aşçı yardımcısı sertifikasına sahip olanlar sadece Sözleşmeli Destek Personeli (aşçı yardımcısı) pozisyonuna başvuruda bulunabilecektir. (Aşçı yardımcısı sertifikası ile Sözleşmeli Destek Personeli (aşçı) pozisyonuna başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacak; hizmet sözleşmesi yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.)

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular, 21.03.2022–01.04.2022 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuruların, 01.04.2022 Cuma günü saat 23:59’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

Adaylar, başvurularını e-Devlet – Millî Eğitim Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapabilecek; şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Adayların başvuruları il-ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanacağından, adaylar başvurularını elektronik ortamda onaylatmak üzere bir il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü seçecektir.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

- Diploma veya e-Devlet üzerinden alınacak mezuniyet belgesi,

- Aşçı ve aşçı yardımcısı unvanına yapılan başvuru için istenilen sertifika veya belge.

YORUMLAR 1
  • şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Verilen ücretlere bak yazık. Millet nasıl geçinecek bu parayla. o kadar zam geldi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR