TBMM 16 kadro için en az lise mezunu personel arıyor! Başvuru için bugün son...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, en az lise mezunu adaylar arasından 16 kadro için personel alımı yapacağını ilan etti. Başvuru detaylarına ilişkin tüm ayrıntıları açıklayan TBMM, adaylardan en az 60 KPSS puan şartı arıyor. İşte başvuru ekranı...

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2022 09:17 GÜNCELLEME 20.07.2022 09:17 MEMUR
TBMM 16 kadro için en az lise mezunu personel arıyor! Başvuru için bugün son...
TBMM 16 kadro için en az lise mezunu personel arıyor! Başvuru için bugün son...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (A) fıkrası uyarınca İdari Teşkilatlarda görevlendirmek üzere Memur, Rehber, Kameraman, Muhabir, Montajcı, Fotoğrafçı, Alt Yazıcı, Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Usta, Aşçı, Garson, Çay Ocağı Personeli, Bulaşıkçı ve Hizmetli kadroları için personel alımı gerçekleştirecek. En az lise mezunu adaylar arasından atama gerçekleştirecek olan TBMM yine beraberinde adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor. Başvuru şartları ve tarihine ilişkin tüm detaylar açıklanırken  yazılı ile sözlü veya uygulama sınavı sonuçlarına göre personel ataması gerçekleştirilecek. 

Altın fiyatlarında büyük dalgalanma! Çeyrek altın, gram altın, bilezik alış satış fiyatlarıAltın fiyatlarında büyük dalgalanma! Çeyrek altın, gram altın, bilezik alış satış fiyatları

SON BAŞVURU NE ZAMAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi personel alımı başvuruları 4 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 20 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek. 

Adaylar https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden başvurularını online olarak tamamlayabilecek. Şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacak

Kadro ve DetaylarKadro ve Detaylar

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU ŞARTLARI NELER

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları, 

b) Sınav açılan kadrolar itibarıyla ilanın 5’inci maddesinde belirtilen KPSS puan türünden en az altmış puan almış olmaları ve tabloda belirtilen diğer şartları taşımaları, gerekmektedir.

SINAV ŞEKLİ

  • Sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2020-2021 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır.

  • Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.

  • Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavının yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

  • Sözlü veya uygulama sınavları ilgili Yönetmeliğin 12’nci maddesine göre gerçekleştirilecek olup uygulama sınavına katılacak adayların görevin gereğini yerine getirmedeki yeterlikleri mesleki uygulama becerisi ve mesleki bilgi kriterlerine göre tespit edilecektir.

  • Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır.

  • Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.

RESMİ İLAN METNİ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 1
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    başvuru şartlarını boşver sen. oraya girmeyi garantileyen torpillileri vede kimden torpilliler bundan sonrasını takip et ve burda yayınla olurmu.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR