GSB başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorgulama ekranı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 4 bin 147 sözleşmeli personel alımı için başvurular 10-15 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Peki GSB başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2022 10:57 GÜNCELLEME 06.10.2022 10:57 MEMUR
GSB başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorgulama ekranı!
GSB başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorgulama ekranı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 4 bin 147 personel alımı yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Büro personeli, güvenlik görevlisi ve temizlik işçisi gibi kadrolar için yapılacak olan personel alımı başvurularında KPSS puanı esas alınacak. Adaylar yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

GSB BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

GSB personel alımı başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz resmi olarak açıklanmadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli alımı başvuru sonuçları, e-Devlet şifresi ile Kariyer Kapısı üzerinden görüntülenebilecek. Sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

SORGULAMA EKRANI!

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

  • Başvurular, başvurulan pozisyon için aranan niteliklere uygunluk yönünden incelenecek ve başvuru şartlarından herhangi birini taşımadığı tespit edilenlerin başvurusu iptal edilecektir.

  • Yerleştirmelerde, KPSS puanı esas alınacaktır. KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir pozisyon ve il için KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asıl olarak yerleştirmeye hak kazanacak ve bir o kadar aday da yedek olarak belirlenecektir. Adayların KPSS puanının eşit olması halinde sırası ile mezuniyet ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

  • Asıl veya yedek sıralamaya giremeyen adaylar için KPSS'de 60 (altmış) ve üzerinde puan almış olmak müktesep hak teşkil etmeyecektir.

  • Yedek sıralamasında yer alan adaylar için yedek listede yer almak daha sonraki alımlar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • millet 1 yıl önce Şikayet Et
    04.10.2022 acıklandı kariyer kapısından bakın ama liste yok
    Cevapla
  • TUNA 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuçları görüntüleyemiyorum nedenini bilen var mı?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR