3 bin 635 personel alınacak! Başvurular başladı

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, resmi bir duyuruyla Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 3.395, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ise 200 sözleşmeli astsubay ve 40 sözleşmeli subaydan oluşan toplam 3.635 personelin alınacağını bildirdi. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2026 15:29 GÜNCELLEME 26.01.2026 15:34 MEMUR
3 bin 635 personel alınacak! Başvurular başladı
3 bin 635 personel alınacak! Başvurular başladı

Resmi Gazete'de yayımlanan ilan doğrultusunda, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde Jandarma Genel Komutanlığı için eğitim alacak jandarma, istihkam, muhabere, ikmal, bakım, personel, maliye ve sağlık branşlarında 3 bin 164'ü erkek, 231'i kadınlardan oluşmak üzere 3 bin 395 astsubay istihdam edilecek.

3 BİN 645 SUBAY VE ASTSUBAY ALINACAK

Sahil Güvenlik Komutanlığı için ise güverte, makine, ikmal, bilgi teknolojileri ve idari branşlarında 180'i erkek, 20'si kadın olmak üzere 200 astsubay alınacak.

Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığına, 33'ü erkek, 7'si kadın olmak üzere 40 sözleşmeli subay temin edilecek ve genel toplamda 3 bin 635 sözleşmeli subay ve astsubay alımı gerçekleşecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN? 

Başvurular 26 Ocak Pazartesi gününden 9 Şubat saat 23.59'a kadar "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" internet adresi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Başvuruya ilişkin ilanın detaylarına "www.jandarma.gov.tr", "www.jsga.edu.tr", "www.sg.gov.tr" "https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/" ve "www.kamuilan.sbb.gov.tr" internet sitelerinden ulaşılabilecek.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Zopa 1 saat önce Şikayet Et
    Sözleşmeli subay mı olur ne günlere kaldık.VE YA sonradan asker mi olur ve dahi sivillerden. Bu işlerin tekrardan duzenlenmesi lazım taa ortaokuldan alıp asker gibi asker yetiştirmek lazım.
    Cevapla
  • YusuFB 2 saat önce Şikayet Et
    harp okulundan mezun olmayan subay ? çok ilginç
    Cevapla
  • Âmedi 26 dakika önce Şikayet Et
    Millete kılıç çeken kemalistler böyle yöntemlerle elemanlarını istihdam etmişlerdi.hem millete kılıç çek hemde maaş ödet az çektirmediler bu millete dimi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR