Sağlık Bakanlığı 38 bin personel alımı ne zaman? Şartlar neler?

Sağlık Bakanlığı, 2026 sonuna kadar 38 bin hekim dışı personel alımı için ilana çıkmaya hazırlanıyor. ÖSYM kılavuzunun yayımlanmasıyla branş dağılımı ve başvuru takvimi netleşecek. Peki, Sağlık Bakanlığı 38 bin personel alımı ne zaman? İşte süreç hakkındaki tüm detaylar.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 27.10.2026 09:43 GÜNCELLEME 27.10.2026 11:05 MEMUR
Sağlık Bakanlığı 38 bin personel alımı ne zaman? Şartlar neler?
Sağlık Bakanlığı 38 bin personel alımı ne zaman? Şartlar neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ekim 2026 tarihinde yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı bünyesine 38 bin hekim dışı personel kazandırılacağını ilan etti. Yıl sonuna kadar yayımlanması planlanan resmi ilan ile kamuya yeni sağlık çalışanları dahil edilecek.

38 BİN HEKİM DIŞI PERSONEL ALIMINDA SON DURUM

Atama sürecine ilişkin başvuru takvimi, adaylarda aranacak özel şartlar ve branş bazlı kontenjan dağılımı henüz açıklanmadı. Sürecin detayları, Sağlık Bakanlığının açıklamasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanacak tercih kılavuzu ile kesinleşecek.

2027 YILI İÇİN 31 BİNİ AŞKIN KADRO RESMİ GAZETE'DE

Yıl sonuna kadar ilana çıkılacak 38 bin personelin yanı sıra, 2027 yılında uygulanmak üzere 31 bin 54 sözleşmeli sağlık personeli istihdamına yönelik Cumhurbaşkanlığı kararı Resmî Gazete'de yayımlandı. Bu karar, özellikle eleman temininde zorluk çekilen bölgelerde sağlık hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesini hedefliyor.

Söz konusu 31 bin 54 kadronun 31 bin 40'ı yataklı tedavi hizmetlerinde görevlendirilecek. Kontenjanların 25 bin 955'i uzman tabip, 5 bin 61'i ise tabip kadrolarından oluşurken; kalan kontenjanlar ebe, hemşire, diyetisyen ve sağlık teknikerlerine ayrıldı.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vesile 36 dakika önce Şikayet Et
    Uzmanlar zaten maaşla çalışıyor. Yeni mezun doktorun zaten kesinlikle atanacağını biliyoruz. Yani işsiz birine çare ataması değil bu 38 bin kadro.
    Cevapla
  • Ekgösterge mağduru 38 dakika önce Şikayet Et
    Aynı hastanede Sağlık teknikeri 3600 ek gösterge alırken, emektirik elektronik inşaat motor makine teknikeri 2800 ek gösterge de çalışır nasıl iş ama
    Cevapla