Türkiye nasıl turlar? - EURO 2016 Gruplarda son durum nedir?

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'ya kötü bir başlangıç yaparak hayal kırıklığı yaratan A Milli Futbol Takımı umutların neredeyse bitmesine neden olmuştu. Fakat EURO 2016'da D grubu 3. ve sonuncu maçında Çek Cumhuriyeti'ni yenmesini bilen A Milli Takım'ın 'en iyi 4 grup 3.sü'nden biri olarak son 16'ya kalma ihtimali oldukça yüksek. Peki Türkiye nasıl turlar? yani EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl çıkar?. EURO 2016 Gruplarda son durum nedir?, Çek Cumhuriyetini 2-0'lık skorla deviren Millilerimizin 'Nasıl turlar?' sorusu da cevabını buldu. işte bu sorunun detaylı analizi haber7.com'da bulabilirsiniz..

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2016 13:21 GÜNCELLEME 22.06.2016 13:53 MİLLİ TAKIMLAR
Türkiye nasıl turlar? - EURO 2016 Gruplarda son durum nedir?
Türkiye nasıl turlar? - EURO 2016 Gruplarda son durum nedir?

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'ya kötü bir başlangıç yaparak hayal kırıklığı yaratan A Milli Futbol Takımı umutların neredeyse bitmesine neden olmuştu. Fakat EURO 2016'da D grubu 3. ve sonuncu maçında Çek Cumhuriyeti'ni yenmesini bilen A Milli Takım'ın  'en iyi 4 grup 3.sü'nden biri olarak son 16'ya kalma ihtimali oldukça yüksek. Peki Türkiye nasıl turlar? yani EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl çıkar?.  EURO 2016 Gruplarda son durum nedir?, Çek Cumhuriyetini 2-0'lık skorla deviren Millilerimizin 'Nasıl turlar?' sorusu da cevabını buldu. işte bu sorunun detaylı analizi haber7.com'da..

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2016 D Grubu'ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etti ve grubu 3 puanla 3. sırada tamamladı.

2 gol atıp 4 gol yiyen ve bunun sonucunda -2 averajı bulunan ay yıldızlı ekibimiz, A Grubu'nu aynı puan ve averajla tamamlayan, ancak sadece 1 gol atabilen Arnavutluk'u geçmeyi başardı.

Milli takımımızın 'en iyi üçüncüler' arasında yer alarak 2. tura çıkabilmesi için E veya F gruplarının 3. sırasından gelecek bir takımı geride bırakması gerekiyor.

E Grubu'nda şu anda 1'er puanı bulunan İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti son 2 sırayı paylaşıyor. İki takım da son maçlarını kaybetmesi halinde E Grubu'nun en iyi üçüncüsünü geçerek, en iyi üçüncüler arasında yer alacağız. İsveç son maçında Belçika ile; İrlanda Cumhuriyeti ise İtalya ile karşılaşacak.

F Grubu'nda ise Portekiz 2 puanla 3. sırada yer alıyor. Macaristan son maçında Portekiz'i mağlup ederse, yine en iyi üçüncüler arasına gireceğiz.

İŞTE EURO 2016 GRUPLARINDA SON DURUM

A GRUBU


B GRUBU


C GRUBU


E GRUBU


F GRUBU


BU TURNUVADA STATÜ DEĞİŞTİ

EURO 2016'da ilk kez uygulanmaya başlanan statü ile artık 24 takım mücadele ediyor.

Öyle ki, Ay-Yıldızlı ekibin Çek Cumhuriyeti maçlarından alacağı toplam 3 puan gruptan çıkmasını sağlayabileceği gibi 4 ya da 3 gibi daha az puan da son 16'ya kalmamızı sağlayabilecek.

ÜÇÜNCÜ BİTİRİRSEK...

6 grupta 4'er takımın mücadele ettiği organizasyonda grup birincisi ve ikincilerinin yanı sıra en iyi 4 grup üçüncüsü de son 16'ya kalacak.

Türkiye grubunu 3. sırada bitirdiği takdirde, diğer 5 gruptaki iki üçüncüyü geçmek zorunda.

Bunun için o iki takımdan daha fazla puan toplaması ya da iş averaja kaldığında daha avantajlı olması gerekiyor.

MÜCADELE ŞART

Bu hesapların yapılabilmesi için de gruptaki ilk maçlar tamamlandıktan sonra diğer gruplardaki zayıf halkaların netleşmesi gerekiyor.

Ancak bir gerçek var ki Türkiye - İspanya ve Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçlarında Fatih Terim ve öğrencilerinin çok daha iyi bir futbolla mücadele etmesi gerekiyor.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    bari bi gol atın..yenmwniz dursunda
    Cevapla
  • bahadir 7 yıl önce Şikayet Et
    emre mor ile oynarsan gruptan cikarsin.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan yinemi bu hesaba düştük yav. Yuhhh
    Cevapla
  • Rebelboy1903 7 yıl önce Şikayet Et
    hırvatların önünde oynayan takım tam bir paf takım dı eğer ispanya ya da böyle oynayacaklarsa oynamasınlar. hırvatlara oynadıkları futbolu ispanyollara oynasınlar da kevgir olalım. bunlar da ruh kalmamış ruh
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ne densizlik . 2 maçımız var 2 sinide kazanırsak bu iş biter.o kadar basit. Ama biz 3. nasıl oluruz onu araştırıyoruz. Biraz cesaretli olun artık yahu!
    Cevapla
  • senveben 7 yıl önce Şikayet Et
    sanada günaydin kardes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR