Şenol Güneş: 5-10 yıla damga vuracağız

A Milli Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş, gelecek 5-10 yıla damga vuracak bir milli takım oluşturmak için çabaladıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2020 19:03 GÜNCELLEME 13.10.2020 19:49 MİLLİ TAKIMLAR
Şenol Güneş: 5-10 yıla damga vuracağız
Şenol Güneş: 5-10 yıla damga vuracağız

A Milli Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş, Sırbistan'la oynanacak UEFA Uluslar Ligi maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 

 

 

Şenol Güneş'in tüm açıklamaları şöyle:

"OYUNDA İYİ PUANDA KÖTÜYÜZ"

 

 

"Konuşabiliyorsak ne güzel, demek ki sağlıklıyız. Her zaman en önemli şey sağlık. Olağanüstü bir durum var. Neyin ne olacağını siz de bilemiyorsunuz. Gerginlikler oluyor. Biz şu an oyun olarak iyi durumda olsak da puan olarak iyi değiliz. Sırbistan ve Türkiye de başta olabilirdi. Macaristan'ın hem bizi hem Sırbistan'ı yenmesi 6 puan yaptırdı. O maçların koşulları farklıydı."

"SIRBİSTAN İDEAL TAKIMLA ÇIKACAK"

"Sırbistan, Norveç maçı için farklı bir kadro yaptı, ideal kadroyu Norveç'e çıkardı. Bize karşı ideal kadrosu olacak Tadic dışında. Kamuoyunda 7 oyuncu dışarıda kaldı deniyor ama ideal oyuncuları var. Sıkıntımız Efecan, Ozan Kabak, Çağlar ve Kaan'ın olmaması. Çağlar sakatlığı sebebiyle Sırbistan'a karşı olmayacak. Umarım iyi ve güzel bir maç olur."

"ÖNCE 3 MAÇI KAZANMALIYIZ"

"Her şeyden önemlisi istikrarlı bir şekilde oyunumuzu geliştirerek iyi sonuçlar almak, 3 maçı kazanmak, bu maçlar bittiğinde bu kadronun mart ayı itibariyle ne yapacağını göstermek istiyoruz. Genelde bu oyuncularımızın hepsi kulüplerinin oyuncuları. Oradan bakıp alıyoruz. Son durumlarını orada görüyoruz. Eylül ayına dönecek olursak, önce biz daha sonra kulüpler başladı. Milli maçlardan sonra kulüpler başladı."

"1 AY ÖNCESİNE GÖRE İYİ"

"Şu anda söylenecek söz, 1 ay öncesine göre daha iyiyiz. Asıl maratonun başladığı döneme gelmek lazım. Mart ayındaki maçlar çok önemli. Bu maçlar da önemli ama Eylül ayında kaybettiğimiz Macaristan maçı durumu çok etkiledi."

"5-10 YILA DAMGA VURACAĞIZ"

"Umut veriyoruz. Bu takım 2021 Avrupa Şampiyonası'na ve 2022 Dünya Kupası'na gidecek. 5-10 yıla damga vurmasını bekliyoruz bu takımın. Gerçeği göreceğiz."
 

"CİDDİYET AÇISINDAN ÖNEMLİ"

"Futbol ticari bir unsur haline döndü. Uluslar Ligi'nin çıkma amacı, hazırlık maçlarının anlamsızlığı ve heyecansızlığını gidermek için oluşturuldu. Önce futbol, sonra para olması gerekirken tersi oldu. Yine de avantajı var. Ciddiyeti açısından bu lig önemli. Birbirine yakın takımları aynı gruba koyuyor. Futbol liglerinde de ticari boyutu olduğu için sık sık maçlar yapılıyor ama bu futbolcuların kaldırabileceği bir durum değil."

"2 GECEDE 4 SAAT UYUDUM"

"2 gecede ben 4 saat uyuyabildim. Moskova'dan yeni geldik. Futbolcular nasıl dinlenecek. Sakatlıklar artıyor. Daha fazla oyuncu bulundurmak zorunda oluyoruz. Pandemi nedeniyle olağanüstü dönemdeyiz. Bu da büyük sıkıntı yarattı. Milli takım oyuncularını, kulüpteki performansını bilmeden almak zorundayız. Cengiz Ünder, sakatlıktan döndü. Yeni transfer yaptı, 2 idmana çıktı, geldi. Oynayamazdı. Sakatlanabilirdi. Ne olduğunu bilmediğimiz oyuncular var. Merih de Allaha şükür sıkıntı olmadı, riskliydi. Aylar sonra ilk defa üst üste iki maç oynadı. Zorluklar var."
 

"ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ"

"Yaptığımız iş eleştiriye açık. Biz de saygı duyuyoruz. Herkesi dinliyor, değerlendiriyoruz. Gizemli bir durum yaratmak istemiyoruz. Kim iyiyse çözmeye çalışıyoruz. Eleştirilerde doğrular varsa dinleriz, yoksa dinlemeyiz çöpe atarız.  Şu an ortaya konuşuluyor. Bize maç gündemiyle ilgili bir soru varsa değerlendiririz."
 

"ALMANYA GİBİ OLMAK İSTİYORUZ"

"Almanya zaman zaman tökezlese bile kurumsal kimliğini çok iyi oturdu. Almanya gibi olmak istiyoruz. Bu takım galibiyetlere alışan bir grup. Fransa'yı yendiğimiz gibi iyi oyunlarımızı sürekli hale getirmeliyiz."

 

"İrfan bizim için çok önemli bir oyuncu"

"Sabrediyorum, şükrediyorum, dinliyorum. Bazen de susuyorum. Doğru zamanda cevap vermek istiyorum. İrfan bizim için çok önemli bir oyuncu. Koronavirüsü nedeniyle bir açıklama yapmadık, kulübü de açıklamadı. Rusya'da kullanamazdık. Sonra kulüp idmanlarına katıldı ve hazırlık maçında oynadı. Rusya'da kullanamazdık. Başakşehir diğer kulüplerimiz gibi önemli bir kulüp. Milli Takım her şeyin üzerinde, ülkemizi temsil ediyoruz"

 

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • faruk ts 3 yıl önce Şikayet Et
    milleti oyalama taktigi. 5 10 bekleyin diyor. beklemekle olacaksa 100 yilda bekleriz, ama dünden bugüne ne değişdi? plani programi olmayan vizyon ve teknik bilgiden yoksun adamlarmi 5 10 yil hesabi yapiyor. herkes günü ve kariyerini kurtarma çabasında. alttan oluk oluk genc yetenek akmadikca 5 10 yil hesabi yapamazsın, boş laf bunlar.
    Cevapla
  • koca yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    ben bu milleti anlamıyorum. Almanya ve Rusya maçında gayet iyi ve karakterli oynadık. derdiniz ne?
    Cevapla
  • xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    mirasyedi şenol güneş taş taş üzerine koymaz hazırı yer yiyecek birşey kalmayınca kaçar gider
    Cevapla
  • KadirHacısalihoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu arkadaşın futbol tarihimizi biraz araştırsın ondan sonra yorum yapsın ...
    Cevapla
  • Hhjjj 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bbi saglam golcu yok o olsa dünya birincisi oluruzz
    Cevapla
  • Trabzonsporlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun, yanındayız milli takım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR