Deniz Çoban: Hakemlik adına kara bir turnuva

Fanatik yazarı eski Hakem Deniz Çoban, EURO 2020'deki atamaların siyasi olduğunu iddia eden bir yazı kaleme aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2021 10:41 GÜNCELLEME 06.07.2021 10:59 MİLLİ TAKIMLAR
Deniz Çoban: Hakemlik adına kara bir turnuva
Deniz Çoban: Hakemlik adına kara bir turnuva

Fanatik Yazarı eski Hakem Deniz Çoban, EURO 2020'deki atamaların siyasi olduğunu iddia eden bir yazı kaleme aldı.

Çoban'ın yazısı:

UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti, son Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finallerinin hakemleri Lahoz ve Turpin’i, 'Başarısız performans gösterdiler' diye grup maçları sonrası turnuvadan gönderdi. Buna karşılık, Belçika-Portekiz maçıyla turnuvanın en kötü performansını sergileyen Felix Brych, turnuvanın en çok maç yöneten hakemi oldu ve İtalyaİspanya'yı da yönetecek. Kornerden gelen topa ofsayt düdüğü çalan Danny Makkelie baş tacı edildi; İngiltere-Danimarka'da sahne alacak. 'Son turnuvası' diye Björn Kuipers'e final yönetmesi için dikensiz gül bahçesi hazırlandı.

Net siyasi atamalar

Bu turnuvada siyasi konuların atamaları etkilediği çok açık görüldü. Bu turnuva Hakem Komitesi'nin tüm itibarını kaybettiği bir turnuva olmuştur. 3 hakem ve 2 ülke için Cüneyt Çakır’ın, Taylor’ın, Karasev’in, Hategan’ın Orsato’nun yok sayılması, 2021 Avrupa hakemliği için kara bir turnuva olmuştur.

Çakır'ı izah etmeli

Uluslararası otoritelere göre açık ara turnuvanın en başarılı hakemi Çakır’ın, Son 16'dan ileri gidememiş olması kabul edilebilir değildir. Gururumuz Çakır saha içini çok iyi idare etmiş ama saha dışındaki oyunları yönetememiştir. Şeffaflıktan bahseden Rossetti, perşembe günü İstanbul’dan, İngiltere’ye davet ettiği Çakır’ı, pazar günü tekrar İstanbul’a neden gönderdiğini izah etmeli. (FANATİK)

YORUMLAR 5
  • Orhan0708 2 yıl önce Şikayet Et
    bizden öğrenmişler işte. daha ne olsun yani... türkiyede de herkes hakemlerden, hakem atamalarından, siyasilerden, baskılardan, tarafgirlikten bahsetmiyor mu? eeeeeeeeeeee... ne diye homurdanıyorsunuz? evinin önünü temizlemeyenlerin başkalarını pis diye şikayet etmesi çok anlamlı değil...
    Cevapla
  • Güzel İnsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır bunu yapıyorlar ama maalesef bizde seyrediyoruz.
    Cevapla
  • Efeler 2 yıl önce Şikayet Et
    Cüneyt Çakır gönderilmeyi haketmedi bence.
    Cevapla
  • Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Cüneyt eve gönderildiyse fetö Avrupa'da gücünü kaybetmiş demektir.
    Cevapla
  • osman osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olsunlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR